*Nettavisen* Nyheter.

Jentetaxien har kjørt 2000 jenter trygt hjem

POPULÆR: Jentetaxien har blitt en formidabel suksess – i sommer har den kjørt rundt 600 turer. Det betyr at 2000 jenter har blitt kjørt trygt hjem – helt gratis. Foto: Foto: Promo

Fire dager i uka i sommer har mellom 40 og 60 unge jenter praiet den knallrosa jentetaxien. Det har sikret dem gratis og trygg hjemreise fra byen.

OSLO: – At dette ble et bra trygghetstiltak for mange viser passasjertallene fra taxisjåførene, som kjørte over 600 turer med jenter trygt og gratis hjem i sommer, sier Roald Stene, markedssjef i SpareBank 1 Oslo Akershus til Sparebankens egen blogg.

600 turer

For når sommeren nå er på hell kan Sparebank 1 – som er en av bidragsyterne til Jentetaxien – notere seg nesten 600 turer med jentetaxien, og dermed nesten 2000 jenter, som har blitt kjørt raskt og trygt hjem fra byen.

– Det vi ikke på noen måte hadde forestilt oss var den enorme oppmerksomheten tiltaket fikk, sier Stene.

Jentetaxien har virkelig engasjert både bredt og vidt, høyt og lavt, og skapt et enormt engasjement både i sosiale- og i tradisjonelle medier.

LES OGSÅ: Gratis «jentetaxi» kjører jenter hjem i sommer

Håper å kunne fortsette

– Som mange andre hadde også vi sett med bekymring på at jenter på vei hjem fra sentrum på kvelds- og nattestid i økende grad var utsatt for negative opplevelser og at mange følte seg utrygge, sier Stene.

Det er Sparebanken 1 og P5 som står bak Jentetaxien, gjennom prosjektet «Vi bryr oss». Nå drømmer de om at flere skal bidra til Jentetaxien, slik at tiltaket kan opprettholdes.

– Vi håper at tiltaket inspirerer flere til å bidra til at Jentetaxien kan videreføres og utvides. Det er viktig at vi bryr oss, avslutter Stene.

LES OGSÅ:

– Jeg er trygg på Løkka, og ingen skal få ta fra meg det

– Vi må ta ansvar for egen sikkerhet

«Voldtektsbølgen i Oslo krever handling»

«Hva nå, Oslo?»

«Mange kvinner legger selv opp til voldtekt»

«Jeg vil ikke utsettes for et nesten-drap»

Ber drosjenæringen fjerne «råtne egg»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.