*Nettavisen* Nyheter.

Jentutten fra Grefsenlyst

JENTUTTEN: Ut på tur - aldri sur! Jentene fra Grefsenlyst FUS Barnehage; fra venstre Maria, Ida, Emily, Martine, Helena, Simone og Ella. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Midt inne i Lillomarka møtte avisen på denne fargerike lille gjengen, som blant annet var ute for å se etter reven.

LILLOMARKA: Men noen rev så ikke småjentene fra Grefsenlyst FUS Barnehage, men kanskje så de noen spor?

– En av jentene lurte på om det var rev i skogen, så vi gikk inn for å se etter den . Dessverre så vi ingen rev, men vi så noen spor i snøen etter noen andre dyr. Blant annet spor etter hunder!, forteller pedagogisk leder i barnehagen, Mette Odden, i etterkant av skogsturen.

Barna med voksne hadde tatt bussen opp til Solemskogen fra barnehagen på Grefsen, egentlig for å ake litt.

Aking og picknik

– Først gikk vi en tur til den første bakken, ned mot Linderudkollen. Men der var det litt vanskelig å få fart på rompeakebrettene, så vi bestemte oss for å gå videre inn til neste bakke. Den var også litt brattere, så der gikk det kjempefort nedover. Etter å ha akt en stund, lekte vi under snøtunge trær. Da vi dro i grenene, raste snøen ned på oss. Kjempegøy! Det ble også en liten picnik ved skiløypene, og barna måtte selvfølgelig hilse på alle som kom forbi , forteller Odden.

Flott motorisk trening

Etter maten tok store og små bussen tilbake til barnehagen igjen.

– Det er flott motorisk trening for barna å gå i ulendt terreng i skogen, og det dukker alltid opp noe som interesserer barna ute på tur. Vi har som mål å komme på tur en gang i uken, sier Odden.

Og bare jenter i dag da?

– Denne avdelingen fra Grefsenlyst har et overtall av jenter, 9 jenter og 5 gutter. Vi har delt gruppen i to - denne gruppen er de som ikke sover noe særlig på dagtid, og de eldste i gruppen. Og da kan man jo dra på lengre turer uten å måtte tenke på å reise tilbake for å sove!

Mer om barnehagen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.