RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jentutten fra Grefsenlyst


JENTUTTEN: Ut på tur - aldri sur! Jentene fra Grefsenlyst FUS Barnehage; fra venstre Maria, Ida, Emily, Martine, Helena, Simone og Ella.
JENTUTTEN: Ut på tur - aldri sur! Jentene fra Grefsenlyst FUS Barnehage; fra venstre Maria, Ida, Emily, Martine, Helena, Simone og Ella. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga
Midt inne i Lillomarka møtte avisen på denne fargerike lille gjengen, som blant annet var ute for å se etter reven.

LILLOMARKA: Men noen rev så ikke småjentene fra Grefsenlyst FUS Barnehage, men kanskje så de noen spor?

– En av jentene lurte på om det var rev i skogen, så vi gikk inn for å se etter den . Dessverre så vi ingen rev, men vi så noen spor i snøen etter noen andre dyr. Blant annet spor etter hunder!, forteller pedagogisk leder i barnehagen, Mette Odden, i etterkant av skogsturen.

Barna med voksne hadde tatt bussen opp til Solemskogen fra barnehagen på Grefsen, egentlig for å ake litt.

Aking og picknik

– Først gikk vi en tur til den første bakken, ned mot Linderudkollen. Men der var det litt vanskelig å få fart på rompeakebrettene, så vi bestemte oss for å gå videre inn til neste bakke. Den var også litt brattere, så der gikk det kjempefort nedover. Etter å ha akt en stund, lekte vi under snøtunge trær. Da vi dro i grenene, raste snøen ned på oss. Kjempegøy! Det ble også en liten picnik ved skiløypene, og barna måtte selvfølgelig hilse på alle som kom forbi , forteller Odden.

Flott motorisk trening

Etter maten tok store og små bussen tilbake til barnehagen igjen.

– Det er flott motorisk trening for barna å gå i ulendt terreng i skogen, og det dukker alltid opp noe som interesserer barna ute på tur. Vi har som mål å komme på tur en gang i uken, sier Odden.

Og bare jenter i dag da?

– Denne avdelingen fra Grefsenlyst har et overtall av jenter, 9 jenter og 5 gutter. Vi har delt gruppen i to - denne gruppen er de som ikke sover noe særlig på dagtid, og de eldste i gruppen. Og da kan man jo dra på lengre turer uten å måtte tenke på å reise tilbake for å sove!

Mer om barnehagen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere