*Nettavisen* Nyheter.

Jepp, du er i trøbbel!

FORTELL DET: Utroskapen vil sannsynligvis innhente deg senere i livet - med alt det innebærer.

Det finnes bare én måte å løse utroskap på, mener familieterapaut Vibeke Bonne Øyri. Og det er ingen lett løsning.

KVINNEGUIDEN.NO: Du våkner i sengen - og ved siden av deg ligger det en som ikke burde ligge der. Du har vært utro og kjenner angeren komme krypende med en gang.

En slik situasjon er vanskelig å takle, også for "synderen". Familieterapaut Vibeke Bonne Øyri forteller deg hvordan du gjør situasjonen minst mulig smertefull.

- Forklar den du har vært utro med at du angrer og at du vil fortsette å være sammen med kjæresten din, råder Øyri.

Les også: Hva gjør du når partneren ikke tenner deg lenger?

Hvordan si det?

Det store spørsmålet er naturligvis om du skal fortelle om utroskapen til din kjære eller ikke. Du vet som regel ikke hva slags reaksjon du vil få, og om du kanskje ender opp som singel etter avsløringen.

Øyri mener det eneste rette for en angrende synder er å fortelle om utroskapen. Men hvordan skal man si det?

- Det kommer an på forholdet, man må tilpasse beskjeden til partnerens personlighet. Det kan være greit å forberede partneren på at dere skal snakke om noe alvorlig, og si gjerne at du vil fortelle noe som plager deg og at du har behov for å prate.

Les også: Dette ødelegger forholdet

Forbered partneren

Uttrykket alt til sin tid passer godt her. Ikke fortell kjæresten din at du har vært utro rett før dere begge skal på jobb eller før han eller hun skal gjøre noe annet. Begge må ha tid til å prate sammen når saken først kommer opp.

Å fortelle at man er utro er aldri enkelt, og det finnes vel knapt noen god måte å si det på. Øyri mener imidlertid du kan si ting på en slik måte at ting går minst mulig smertefullt for seg:

- Sett deg inn i partnerens situasjon, prøv å si det som det er. Fortell at du er lei deg for det og at du håper partneren kan tilgi deg, råder hun.

Det er også de som aldri greier å si det uansett hvor mye de angrer, av frykt for konsekvensene.

Ifølge Øyri er det likevel like greit å si det først som sist. Utroskapen kan komme for en dag senere i livet, med alt det innebærer.

Les flere saker om sex og samliv på Kvinneguiden.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.