Gå til sidens hovedinnhold

Jespers gulldag

Ikke bare kunne Jesper Klostermann (16) juble for NM-gull lørdag, men bryteren fra Bogerud får trolig også EM-tur som en følge av innsatsen.

Skedsmokorset: Ungdomsmesterskapet i Tærudhallen i Skedsmo var svært viktig for det 16 år gamle brytetalentet. Jesper kjemper nemlig en tøff kamp mot Urædd-bryteren Jon Fredrik Isaksen om den ene ledige plassen til EM i polske Warszawa senere i år, så en seier i NM ville gjort det vanskelig for forbundet å komme utenom utøveren fra Lambertseter Bryteklubb. Og Jesper satte både Isaksen og de andre konkurrentene på plass i 85-kilosklassen.

Alltid moro å vinne gull, gliser Jesper.

Til nordisk

For Bogerud-gutten ble den første kampen mot nevnte Isaksen nøkkelkampen.

Jeg har tapt mot ham de to siste gangene, så jeg var sulten på revansj nå. Det ble en tøff kamp, men jeg klarte heldigvis å avgjøre nesten i det siste sekundet, forteller Jesper som dermed forsvarte NM-gullet fra i fjor.

Neste oppgave for 16-åringen blir nå nordisk. Der håper han på nok en topp-plassering.

Jeg vil gjerne vinne der, fastslår han.

Med NM-gullet økte også sjansene for deltakelse i EM betraktelig.

Gode resultater

Det hadde vært kult å bli tatt ut der. Derfor var det også veldig viktig å ta dette gullet, siden det styrker mulighetene mine, sier Jesper som også fikk med seg en bronse fra søndagens juniorkonkurranse.

De andre utøverne fra Lambertseter Bryteklubb leverte også god innsats.

Robin Bråthen kom seg helt fram til finalen i 58-kilosklassen, men der måtte han se seg slått. Uansett var sølvmedalje en sterk prestasjon for unggutten.

Både Marius Pedersen og Michael Krohn kom til bronsefinalen, men ingen av LBK-gutta maktet å vinne den.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid