*Nettavisen* Nyheter.

Jo Nesbø kan vinne

Jo Nesbø er nominert til Litteraturprisen og flere lokale illustratører er nominert til beste barne- og ungdomsbøker.

MAJORSTUEN: Det er boka «Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje» som er nominert til Litteraturprisen. Den gis ut av Kulturdepartementet. Norsk barnebokinstitutt er ansvarlig for jury og prisutdeling.

Majorstuenbeboer Jo Nesbøs bok er gitt ut på Aschehoug.

– Med skyhøyt tempo, imponerende dramaturgi og stor fortellerglede, videreutvikles universet i Kanonveien 4. Nesbø nekter seg ingenting i bruken av absurde karakterer, tøys med dialekter og dyr du virkelig skulle ønske ikke fantes, skriver de i sin nominasjon.

Skråblikk på Munthe

Flere illustratører er også nominert til priser. Eli Hovdenak, bosatt på Bislett, er nominert for illustrasjonene til Margrethe Munthes «Bukke nikke neie», som er utgitt på Cappelen Damm.

– Naivistiske litografier uttrykker et bredt følelsesregister med svært enkle midler. Hovdenaks muntre skråblikk på Munthe er med på å skape en nydelig jubileumsbok med hundre år gamle tekster i en moderne form, står det i nominasjonen.

Mesterpromper

Hilde Hodnefjell fra Smestad er nominert for illustrasjonene til Tor Edvin Dahls bok «Mesterpromperen» på Cappelen Damm. Hun bruker en moderne blandingsteknikk, men juryen mener hun likevel på imponerende vis klarer å fange tidsånden i Paris på begynnelsen av 1900-tallet. Illustrasjonene mimer plakatkunstens formspråk à la Toulouse-Lautrec, i kombinasjon med autentiske fotografier og røffe strektegninger.

Bildebokprisen

Stian Hole, bosatt på Ullevål, er nominert til Bildebokprisen for «Garmanns hemmelighet» utgitt på Cappelen Damm. I nominasjonen heter det at Hole nok en gang demonstrerer stor innsikt i barns sårbare verden med. Her skildres skoleguttens utvikling fra engstelig observatør til aktiv deltaker i fellesskapet. Tekst og bilde viser vei inn i et magisk landskap der rolleleken blomstrer og livets eksistensielle spørsmål behandles med stort alvor.

Tredimensjonalt

Illustratør Øyvind Torseter er bosatt på Bjølsen og er nominert til Bildebokprisen. Han har illustrert boken «Gi gass, Ine», som har tekst av Tore Renberg.

– Boken beveger seg elegant i skjæringspunktet mellom sant og virkelig, noe også Øyvind Torseters tredimensjonale collager støtter opp under. Hvert oppslag er et kunstferdig tablå der materialbruken alene er et studium verdt. Dette er bildebokkunst som gjennom en enkel historie kommuniserer direkte med barneleseren, står det i nominasjonen.

Hvem som vinner blir avgjort 25. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag