RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GIFTIG FOREHAND: Joachim Bjerke fra Oslo Tennisklubb vant søndag Kongepokalen i tennis etter å ha slått veteranen Stian Boretti 6-4, 6-4 foran et fullsatt stadion. – Utrolig artig å vinne foran så mange mennesker, sier han.
GIFTIG FOREHAND: Joachim Bjerke fra Oslo Tennisklubb vant søndag Kongepokalen i tennis etter å ha slått veteranen Stian Boretti 6-4, 6-4 foran et fullsatt stadion. – Utrolig artig å vinne foran så mange mennesker, sier han. Foto: Foto: Torger Bjørnstad/NTF

Joachim (17) er Norges beste tennisspiller

Joachim Bjerke (17) la en strategi for to år siden, der han skulle vinne NM i tennis innen to år. Søndag nådde han målsetningen og sikret seg Kongepokalen på hjemmebane.

HOLMENKOLLEN/MADSERUD: Og unggutten, som er oppvokst i Holmenkollen, vippet selveste Stian Boretti av tronen da han vant 2-0 (6-4, 6-4) i sett under lørdagens NM-finale i Frognerparken.– Det var en stor lettelse da jeg satt inn vinnerpoenget. Jeg hadde en målsetting om å vinne NM innen to år for to år siden, og det var ekstra deilig å få Boretti ned fra tronen, sier Joachim Bjerke, som representerer Oslo Tennisklubb på Madserud.

God NM-uke

Tennistalentet følte seg i god form under hele NM og tok seg greit til finalen søndag etter å ha vunnet fem kamper.

Finalekampen mot Stian Boretti, som har vunnet Kongepokalen fem ganger, ble en jevn affære, men Joachim Bjerke vant to strake sett etter å ha brutt Boretti én gang i hvert sett.

– Jeg hadde en stabil og god uke. Selve finalen var veldig jevn, hvor vi begge servet bra. Det var en tøff fysisk match for begge to, men jeg tror jeg tok han på kondisjonen, smiler Norgesmesteren.

Les også: Oslojenta Melanie Stokke tok sølv

Roet temperamentet

Joachim Bjerke startet karrieren i Holmenkollen Tennisklubb, men valgte å melde overgang til Oslo Tennisklubb da Kristoffer Staberg ble trener i klubben for to år siden.

Og han gir treneren mye av æren for at han vant Kongepokalen søndag.

– Han har hjulpet meg mye og gjort en strålende jobb. Da jeg var liten, var jeg helt gal på banen og knuste racketen når jeg tapte. Nå er jeg veldig rolig, og det er treneren som har gjort meg mentalt sterkere, sier Joachim.

Hva er din sterke side?

– Jeg har en giftig forehand og er rask, mens jeg kan bli bedre på backhand og serving.

Går for topp 100

Etter å ha nådd målsetningen om å vinne Kongepokalen har han nå satt seg nye mål. Han har svært lyst å være blant de 100 beste i verden løpet av fem-seks år.

– Målet er at jeg kan leve av tennis og at jeg kan reise rundt å spille store Grand Slam-turneringer. Men det kommer til å ta tid og mye trening, sier Joachim som går siste året på WANG Toppidrett..

– Det er litt vanskelig å kombinere skole og tennis. Jeg reiser 19-20 uker i året, men skolen har vært veldig flink til å legge ting til rette for meg.

Og han skryter også av Oslo Tennisklubb.

– Det er bra miljø i klubben og mange gode spillere. Dessuten har de hjulpet meg økonomisk, sier han.

Allerede fredag reiser han til Belgia for å delta i en 10.000-dollarsturnering.

– Målet er å kvalifisere meg og skaffe meg ATP poeng, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere