Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobber for mer glede

2008 var et bra år, hvor vi blant annet fikk videreutvikla Bjerke Mela. For 2009 har jeg flere planer, og har spesielt lyst til å gjøre noe for eldre, sier Meena Grover.
2008 var et bra år, hvor vi blant annet fikk videreutvikla Bjerke Mela. For 2009 har jeg flere planer, og har spesielt lyst til å gjøre noe for eldre, sier Meena Grover.
Meena Grover (52) brenner for integreringsarbeid.

ÅRVOLL: Jeg er veldig stolt over å bli nominert til Årets navn. Det gir inspirasjon og energi til å jobbe enda mer, sier hun.

Grover har vært engasjert i frivillig arbeid siden hun kom fra India til Norge for 22 år siden. Lista over prosjekter hun er engasjert i, er lang. Hun er leder for Caya, en forening for hjemmeværende, enslige kvinner. Camalini er en forening for hele familien.

Viet seg til frivilligheten

Jeg har jobbet mye med kvinner og barn, men nå har jeg veldig lyst å gjøre noe for eldre også. De er en ressurs som er glemt av samfunnet. Ofte ser man at barna ikke har tid til dem, sier hun.

Lenge drev hun frivillighetsarbeidet i sin egen kjellerstue. I dag er Årvoll gård og Bjerke nærmiljøsenter arena for mye av arbeidet.

Meena Grover har redusert universitetsstillingen sin som hindi-lærer for å få mer tid til frivillig arbeid.

Hvorfor? Fordi jeg liker det. Det gir meg "satisfaction" å se folks glede. Når vi lykkes med å integrere mennesker, har vi nådd vårt mål. Under Bjerke Mela i 2008, deltok 4000 mennesker. Når folk møtes og aksepterer hverandre, kan vi leve i fred, og lære av hverandre, sier hun.

Grover berømmer Bydel Bjerke for det gode samarbeidet.

Man føler seg alltid velkommen hos dem, og man blir tatt imot med åpne armer, sier hun.

Selv har hun heller aldri sagt nei til å bidra når folk har spurt.

Bidrar på flere måter

Og hun bidrar på mange områder. Språkopplæring, dataopplæring, yoga, dans, musikk, leksehjelp, svømming og håndarbeid. Hun er også engasjert i MiR-prosjektet og Smarte Mødre-prosjektet på Furuset.

Grover understreker at hun har mange med seg i arbeidet.

Jeg vil takke Gud, foreldrene mine, mannen min og alle jeg jobber sammen med. Mannen min har hele tiden motivert meg, og latt meg gjøre det jeg vil. Han har aldri vært negativ eller tenkt på pengene da jeg reduserte stillingen min, sier hun.

Dette er ingen enmannsjobb. Jeg setter stor pris på mine medarbeidere. Uten dem ville det blitt vanskelig. Dersom jeg vinner, ønsker jeg at de får glede av premien, sier hun.

STEM HER!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!