Jobber for trafikktiltak etter dødsulykke

ULYKKESSTEDET: Det er fortsatt lys og blomster i krysset Enebakkveien-Smedbergveien, der en 35 år gammel kvinne mistet livet 12. desember 2013.

ULYKKESSTEDET: Det er fortsatt lys og blomster i krysset Enebakkveien-Smedbergveien, der en 35 år gammel kvinne mistet livet 12. desember 2013. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

En måned etter dødsulykken på Abildsø er engasjementet for et tryggere nærmiljø fortsatt sterkt.

ABILDSØ: Facebook-gruppen «Noe må gjøres med farten i Enebakkveien» ble opprettet etter dødsulykken på Abildsø 12. desember i fjor, og har i skrivende stund 1.649 medlemmer og et pågående opprop med formål å bedre trafikksituasjonen i nærmiljøet.

Krever tiltak

At en småbarnsmor mistet livet etter å ha blitt påkjørt i et gangfelt i krysset Enebakkveien-Smedbergveien har gått sterkt inn på lokalbefolkningen.

Bare noen måneder før dødsulykken ble Kjersti Instefjord og hennes lille sønn alvorlig skadet etter å ha blitt meid ned av en bil på fortauet litt lenger bort i Enebakkveien.

Kort tid etter dødsulykken ble en tredje kvinne påkjørt i Abildsø-krysset.

Som omtalt før jul krever beboerne på Abildsø nå at noe gjøres med trafikksituasjonen, for at ikke flere skal rammes av ulykker.

De har arrangert lysaksjon, fakkeltog og dannet en aksjonsgruppe, og på Facebook legges det ut informasjon og diskuteres tiltak. En gjenganger er at biler og busser kjører for fort, og at belysningen er for dårlig.

Folk minner hverandre også om å bruke refleks i mørket.

I dialog med kommunen

Østensjø bydelsutvalg (BU) og trafikkutvalget i bydelen er nå i dialog med Bymiljøetaten, for å diskutere hva som kan gjøres av tiltak.

Før dødsulykken var Bymiljøetaten i gang med å gjennomgå fartsgrenser og behov for fartsregulerende tiltak på veiene i hele Østensjø.

Denne gjennomgangen legges trolig frem for bydelsutvalget i februar eller mars.

- Vi er veldig glade for det sterke lokale engasjementet i denne saken, sier BU-leder Kristin Sandaker (A).

Hun oppfordrer beboere til å komme med innspill til Trafikkutvalget i Bydel Østensjø før saken skal ut på høring.

Både Statens vegvesen, politiet og Ruter skal uttale seg, i tillegg til Bydel Østensjø.

Politikontroller

I tillegg til lokalbefolkningens store engasjement, har Manglerud politistasjon gjennomført trafikkontroller på Abildsø i etterkant av dødsulykken.

Ifølge politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ble det skrevet ut ett forenklet forelegg i forbindelse med to kontroller foretatt i desember.

– Det var for ikke å ha overholdt vikeplikt for fotgjengere i gangfelt, opplyser Drevsjø.

Overtredelsen gjør at bilisten må betale en bot på 5200 kroner, i tillegg til at førerkortet fikk tre prikker. Får du åtte prikker eller mer i løpet av tre år mister du retten til å kjøre bil i seks måneder.

Etter det Nordstrands Blad kjenner til skal det også ha blitt gjennomført trafikkontroller på Abildsø denne uken.

LES OGSÅ:

Østensjø bydelsutvalg vil ha trafikklys i ulykkeskrysset

Beboerne mener krysset Enebakkveien-Smedbergveien er ekstremt farlig


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.