RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skal den nye hallen reises, sier Rolf Nyhus (i midten) og viser tegninger for Svein Lothe og Øivind Fleicher i Nordstrand Turn.
Her skal den nye hallen reises, sier Rolf Nyhus (i midten) og viser tegninger for Svein Lothe og Øivind Fleicher i Nordstrand Turn.

Jobber for turnhall

De fleste forbinder vel Leirskallen med alpinbakken. Men i 2010 kan det også bli turnhall her. Det må «bare» politisk velvilje til.

LEIRSKALLEN: Da politikerne på denne tiden i fjor skulle prioritere med tanke på nye idrettshaller, ble det i finanskomiteen sagt at hall i Leirskallen og på Ellingsrud skulle prioriteres på topp, og det skal være byggestart i 2009.

Dette jobber vi for at politikerne ikke skal glemme når de nå skal vedta 2009-budsjettet, sier Rolf Nyhus i Oslo Idrettshaller A/S.

Det som er tenkt skal blir Leirskallen flerbrukshall, vil bli prioritert for turn.

I Oslo har vi bare én turnhall, og en hall som er tilrettelagt for denne idretten, vil i praksis bli som et springbrett for mange idretter, sier Svein Lothe i Nordstrand Turn. En ting er jo at vi må si nei til mange barn som gjerne vil begynne med turn, for hos oss er det nå fullt og lokalet vi benytter på Nordstrand skole er for lite. Og vi bærer hver ettermiddag og kveld et par tusen kilo med utstyr inn og ut, sier han.

Lothe har i flere tiår vært sterkt engasjert i først Munkerud Turn og nå Nordstrand Turn. Vi endret navn da vi flyttet fra Munkerud til Nordstrand skole.

Men det er ikke bare de turninteresserte som vil få glede av en turnhall. En rekke idretter bruker turn i sine treningsopplegg, og alle disse vil få glede av turnhallen. Her kan vi også bidra som instruktører, sier Lothe.

I terrenget

Idrettshaller har lett for å ruve i terrenget.

Vi vil legge hallen her i Leirskallen lavt. Den vil faktisk bare stikke drøye fire meter over synlig terreng, og det er jo mulig å bygge slik at det ikke blir for store flater.

Å bygge en slik hall, er kostnadsberegnet til i overkant av 33 millioner kroner.

Vi får tippemidler, og med OBOS har vi en avtale. Så nå er det opp til Oslo kommune å sørge for at vi ikke mister disse pengene, sier Rolf Nyhus. Vi kan jo risikere å miste både tippemidlene og OBOS-støtten om det ikke blir noen hallbygging.

Vi er i alle fall optimister og håper på politisk forståelse, sier Øivind Fleicher, leder av anleggsutvalget i Nordstrand Turn. Og vi skal bidra med alt vi kan for å få opp denne hallen. For oss betyr nok et venteår nærmest en katastrofe. Nå har vi jobbet fire år for denne hallen.

Juleoppvisning

Om noen tviler på behovet for en turnhall, kan de ta seg en tur til Ekeberghallen 7. desember. Da er det juleoppvisning, og der kryr det av små turnere som viser hva de har klart å lære seg. Hadde det vært kapasitet, kunne det vært dobbelt så mange barn der.

Alternativ hall

Om det ikke blir noe av kommunal hall nå, må vi vurdere en annen finansieringsform, men det blir vanskelig, sier Svein Lothe. Og det vil også ta tid.

Det må bli kommunal hall med prioritet for turn, sier Rolf Nyhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere