Jobber gjerne aktivt mot rasisme

Avdelingssykepleier i Hjemmetjenesten i Bydel Østensjø, Kristine Lund, er positiv til mer aktiv jobbing mot rasisme ved bydelens tjenestesteder.

Ryen: Det er positivt at noen tar tak i dette og at vi kan jobbe aktivt mot rasisme, sier hun.

Ikke stort problem

Lund er en av to ledere ved Hjemmetjenestens avdeling på Ryen, og sier til Nordstrands Blad at rasisme ikke er noe stort problem hos dem.
Våre ansatte kan derimot oppleve å bli diskriminert av brukerne. Vi opplever ganske ofte at brukerne ringer og sier at de vil ha en med hvit hudfarge. Vi har ikke gått drastisk til verks for å bekjempe dette, men vi tar slike holdninger opp med brukerne, og forteller dem at her hos oss sorterer vi ikke etter hudfarge, kjønn eller alder. Det er folks dyktighet som gjelder. Jeg mener å ha merket en forandring i positiv retning hos brukerne, og det er nok fordi vi har så mange dyktige mennesker med alle slags bakgrunner her. Brukerne ser dermed at det ikke er hudfargen som avgjør om de får god hjelp hjemme hos seg. Det ville ikke være mulig å drive denne tjenesten uten folk med minoritetsbakgrunn. Da ville vi ikke hatt nok folk.

Inkluderende

Som arbeidsgiver har ikke Bydel Østensjø noen konkrete tiltak i dag for å forebygge rasisme, men Lund forteller at de i Hjemmetjenesten har et veldig inkluderende arbeidsmiljø.
Vi har egentlig aldri talt opp hvor mange nasjonaliteter som jobber hos oss. Tilbakemeldinger fra arbeidstakerne er at vi henger oss veldig lite opp i hvor folk kommer fra. Vi er bare gode kollegaer. I det daglige har vi kommunalt ansatte det rimelig hektisk, så vi har ikke tid til å sette oss ned å baksnakke eller lage problemer for hverandre. Vi kan noen ganger oppleve problemer med språk, men det har ikke noe med bakgrunn å gjøre. Man må ha et minimum av norskkunnskaper for å kunne jobbe her, og det er fordi at det er veldig viktig med kommunikasjon i dette yrket.
Hun forteller at tilbakemeldinger nesten aldri går ut på at arbeidstakere føler seg tråkket på av kollegaer.
Dersom de som jobber her opplever at de føler seg tråkket på av noen av brukerne, snakker vi om det og forsøker å ha en slags galgenhumor på det hele, men vi graver oss ikke ned i det.

Fordommer finnes

Lund tror det kan være en god idé å tilby kurs hvor man fokuserer på holdninger .
Alle har vi et sett med holdninger og fordommer vi må jobbe med - uansett hvor vi kommer fra i verden. Det kan nok være positivt om man trekkes ut av sin egen arbeidsdag. I det daglige ser vi svært lite problemer, men det er nok sunt å kunne ta et lite overblikk og en tankepause hvor man blir tvunget til å gå gjennom sine egen holdninger. For det er klart det finnes fordommer der, selv om vi ikke opplever dem i det daglige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.