RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VAR NYSGJERRIGE: Fahim El-Khatib (26) og kompisen Kamaldeep Singh (25) var to av mange på infomøte for å rekruttere flere minoritetsspråklige til politihøgskolen.
VAR NYSGJERRIGE: Fahim El-Khatib (26) og kompisen Kamaldeep Singh (25) var to av mange på infomøte for å rekruttere flere minoritetsspråklige til politihøgskolen. Foto: Foto: Julie Messel

Jobber gjerne i politiet

– Jeg er her fordi jeg er nysgjerrig og fordi jeg gjerne vil ha en jobb der jeg kan hjelpe folk, sier Fahmi El-Khatib (26) fra St. Hanshaugen.

MAJORSTUEN: El-Khatib var ikke alene om å være nysgjerrig. Auditoriet på Majorstuen var fullt av mulige studenter som var interessert nok i politiyrket til å komme på informasjonsmøtet om politihøgskolen, som ble holdt torsdag 22. november.

- Politihøgskolen ønsker å rekruttere flere studenter med etnisk minoritetsbakgrunn, slik at vi i fremtiden sikrer et politi som representerer befolkningen i Norge, innledet rektor Håkon Skulstad foran omlag 80 unge mulige politistudenter.

Plettfri vandel

De to kompisene Fahim El-Khatib og kompisen Kamaldeep Singh (25) fra Stovner var spente: Ingen av dem hadde personlige erfaringer med politiet.

- Plettfri vandel er en forutsetning for å søke opptak på politihøgskolen, tror jeg, sier Singh.

Han har rett. Plettfri vandel er heller ikke det eneste. Studenter må gjennom en rekke fysiske krav, i tillegg til blant annet å ha førerkort og beherske norsk.

- Hva tenker dere om at politiet går bredt ut for å rekruttere folk med en annen bakgrunn enn etnisk norsk?

- Jeg tenker at det er bra. Personlig føler jeg at jeg plikter til å søke. Jeg synes politihøgskolen høres spennende ut. Jeg vil gjerne ha en jobb der jeg kan hjelpe folk. Da er dette en fin vei å gå, sier El-Khatib.

LES OGSÅ: Politiet jakter på Jens Stoltenberg

Tillit

Han føler at mange, langt på vei de fleste, nordmenn har et godt forhold til politiet, men ikke alle.

- I mange andre kulturer innbyr ikke uniformer til tillit. Det gjør det i Norge. Man har ikke frykt for politiet, slik man kan ha det i andre kulturer. Det er en god ting, sier El-Khatib.

- Frykter dere de fysiske testene?

- De fysiske testene? Nei, de er de eneste jeg er sikre på at vi greier, smiler El-Kathib.

Det var stinn brakke på Majorstuen denne kvelden.

Oslopolitiet har flere store oppgaver foran seg. Etter flere år med underbemanning vil det de neste årene utdannes et betydelig antall politimenn og kvinner. Mange av dem vil antakeligvis ha en annen bakgrunn enn etnisk norsk.

Les det siste fra politiets twitterlogg: Slagsmål på LaBoheme
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere