Jobber på spreng med luktanalyse

EGE skal reise en ny ovnslinje som blir 40 meter høy. Til sammenlikning er dagens piper 80 meter høye. I anleggsperioden skal avfall kjøres inn fra en ny vei i nord. Ill: EGE.

EGE skal reise en ny ovnslinje som blir 40 meter høy. Til sammenlikning er dagens piper 80 meter høye. I anleggsperioden skal avfall kjøres inn fra en ny vei i nord. Ill: EGE.

Naboene krever at Energigjenvinningsetaten må bli bedre på lukthåndtering.

KLEMETSRUD: I mai ble det tatt luktprøver en rekke steder på Klemetsrudanlegget. Nå tyder tilbakemeldingene på at det er en jobb å gjøre for å få bukt med vond lukt.

De foreløpige svarene bekrefter det vi har trodd fra før, nemlig at det lukter litt fra bunker og mottakshall, sier prosess- og miljøingeniør Birgit Rindal.

Dette er området hvor avfallet kjøres inn og blir liggende til det sendes i ovnen.

De foreløpige svarene tyder og på at når piperøyken slår mot bakken, under spesielle værforhold, så kan det komme lukt fra piperøyken. Luktrapporten er ventet å være ferdig i løpet av fire uker.

Værstasjon

På folkemøtet spurte folk hvorfor det noen ganger lukter mellom klokken 22 og 23, vet dere hva dette skyldes?

Vi har bestemt at vi må se på hva det er som skjer. Det eneste vi vet er at det er vaktskifte på den tiden, sier prosess- og miljøingeniør Birgit Rindal.

EGE får akkurat nå satt opp en værstasjon som måler trykk, vindretning og temperatur.

Antakelig er det slik at det er under spesielle trykk at piperøyken ikke får den gode spredningen, sier teknisk direktør Silja Bjerke Vestre.

Ikke irritere

Et neste steg i luktarbeidet er å rekruttere om lag 50 lokale neser til et luktpanel. I løpet av tre måneder skal de loggføre lukt. På folkemøtet sist uke kom det frem at mange ikke har anledning til å delta i et sånt panel fordi det er at krav at de må være hjemme hele dagen. EGE lover å ta dette opp med ÅF-Consult som gjennomfører studiene.

Dette skal være et godt tiltak, ikke noe som irriterer folk. Vi er tross alt mest interesserte i å finne ut hva folk lukter, sier Silja Bjerke Vestre i EGE.

Hvis DU
kjenner lukt fra EGE, vil de gjerne ha beskjed om dette via et skjema som ligger på www.ege.oslo.kommune.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag