*Nettavisen* Nyheter.

Jobber sammen for å trygge ungdomsmiljøet

SAMARBEID: Natteravn, politiet og vektere skal sammen skape et trygger ungdomsmiljø. F. v: Mona Thorbjørnsen, Ole Myrvold, Tone Alseth, Gaute Bergmo, Jane Bechmann Dahl, Eivind Aandahl, Anders Larsen, Stine Pedersen, Cathrine Jensen og Camilla Botten. Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Natteravnene, politiet og vektere på Lambertseter senter skal nå samarbeide for å skape et tryggere ungdomsmiljø.

Klikk på bildet for å forstørre.

briefing: Natteravnene og politiet skal nå møtes for å utveksle informasjon. F.v. Anders Larsen, Mona Thorbjørnsen, Jane Bechmann Dahl, Tone Alseth og Eivind Aandahl.

Klikk på bildet for å forstørre.

FOREBYGGER: Jane Bechmann Dahl og Mona Thorbjørnsen

LAMBERTSETER: Ordningen som nå startet opp på Lambertseter har med hell vært brukt i Oslo vest i en rekke år.– Vi ser viktigheten av å ha flere ute, det er kriminalitetsforebyggende og skaper trygghet for ungdommen, sier politiførstebetjent Jane Bechmann Dahl ved forebyggende avsnitt ved Manglerud politistasjon.

De kveldene natteravnene er ute møter de først med politiet for å få bedre oversikt over hva som skjer i området.

– Vi gir informasjon og får informasjon om hvor det er fester og samlinger med ungdom. Dette har vært veldig vellykket i Oslo vest og noe vi nå ønsker også her, sier Jane Bechmann Dahl.

Varsler

Politiet, natteravnene, utekontakten og vekterne på Lambertseter senter skal også ha kontakt med hverandre i løpet av kvelden og varsle fra hvor ungdom beveger seg.

– Vi har i perioder hatt mye problemer med ungdomsgrupper som er ute etter å lage bråk, finne på tull og tøys, nasking og trusler, men vi har et godt samarbeid med politiet og natteravnene nå, sier Anders Larsen som er vekter på Lambertseter senter.

Håper å få med flere

Natteravngruppa på Lambertseter teller rundt hundre vandrere og fortsetter som før med følge-hjem-tjenesten. Nå håper de å få med seg andre natteravngrupper på samarbeidsordningen.

– På den måten kan vi varsle hverandre hvis gruppe med ungdom beveger seg mellom bydelene. Vi kaster nå ballen videre til andre natteravngrupper rundt her og håper de blir med på dette samarbeidet, sier Mona Thorbjørnsen.

God ungdomsmiljø

Jane karakteriserer ungdomsmiljøet på Lambertseter som bra.

– Det er mange positive og flinke ungdommer. Det er noen enkeltepisoder, men de tar vi tak i. Vi har god oversikt. Tilbakemeldingen fra ungdommen er at det oppleves som trygt å ha natteravnene ute, sier Jane Bechmann Dahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.