*Nettavisen* Nyheter.

Jobbet for trengende

Peter Ramthuns jobbet for læreren sin, og tjente 200 kroner til barna i St. Petersburg.

For tredje år på rad har elevene ved Bjørnholt skole samlet inn penger til St. Petersburg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jentene som står på scenen med plakater, er en liten del fra Bjørnholtrevyen-Profiten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dilpreet Kaur jobbet hos en lokal optiker, og tjente penger til St. Petersburg.

BJØRNDAL: Ifjor samlet elevene inn 100.000 kroner som ble delt mellom et barnesenter i St. Peterburg og et sykehus i Gaza.

– I år har vi valgt å gå tilbake til St. Petersburg. Elever fra Bygg og anlegg ved skolen vår har tidligere besøkt byen for å pusse opp barnesenteret der, forteller Parmjot Kaur som er leder av aksjonskomiteen.

– Vi har høye ambisjoner i år om å samle inn 300 000 kr, og vi håper på å oppnå dette etter at alle elevene på skolen var ute i arbeidlivet for en dag. Vi solgte kaker og kaffe og vi gikk med bøsser. I tillegg har vi hatt et show på skolen der Pumpa og Dannyboy rappet. Dansegruppen Two1Three imponerte, og alle koste setg, sier Parmjot Kaur.

Delt på tre

– I år har vi valgt å dele de pengene vi får inn mellom tre sentere som jobber for å bedre barns hverdag. Den ene ligger i Pushkin og jobber for å rehablitere jenter som har vært i kontakt med rus eller har alkoholisere foreldre. Det andre senteret tilbyr vame måltider for barn fra vanskeligstilte foreldre, og det var dette senteret elevene våre pusset opp for to år siden. Det tredje senteret støtter barn med funksjonshemninger, eller som har funksjonshemmede foreldre, fortsetter Parmjot Kaur som selv går i 2. klasse med studiespesialisering og leder de åtte som sitter i aksjonskomiteen.

Fikk gratis mat

Parmjot synes alt har gått veldig bra i år. Showet satt, tidene ble holdt, folk fikk mat, og alle var blide.

– Vi ble sponset av Meny, og alle inntektene går derfor rett til formålet, forteller Parmjot.

– Pizza, boller, vafler og brus gikk unna i stor fart, avslutter aksjonslederen. Som altså håper på solid rekord i år når tallenes tale blir klar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.