RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobbet inn nesten 90.000 kroner


FLINKE: Kringsjåelevene har vært flinke til å jobbe inn penger til Redd Barna, nesten 90.000 kroner jobbet elevene inn - her noen av de fra femteklasse. (FOTO: Kristin Tufte Haga)
FLINKE: Kringsjåelevene har vært flinke til å jobbe inn penger til Redd Barna, nesten 90.000 kroner jobbet elevene inn - her noen av de fra femteklasse. (FOTO: Kristin Tufte Haga)
I en uke har Kringsjåbarna byttet ut lekser med småjobber. – Vi blir jo glade av å tenke på at vi har samlet inn penger til barn som virkelig trenger det!

KRINGSJÅ: For den heldige mottager av resultatet fra den nylige Solidaritetsuken ved Kringsjå barneskole var Redd Barna, som forleden mottok beøløpet på nøyaktig 87.744,- kroner, i tillegg til 2.000 kroner fra lærerne.


Kringsjåbarna synes det var helt topp å ha en «Solidaritetsuke». Og ifølge noen av elevene avisen møtte i dag, fra femteklasse, ble Redd Barna veldig glade da de fikk overlevert pengene.

Og når man bytter ut leksestund, med muffins og bollesalg på T-banestasjonen, så opplever man jo litt av hvert.
 

– Det var jo en mann som holdt seg for ørene, da vi spurte om han ville kjøpe noe av oss, ler Kristian og Johannes.
 

– Ellers var de fleste veldig greie, og mange kjøpte av oss. Noen ga oss også bare penger, uten å kjøpe noe som helst. Men de skjønte vel at det gikk til en veldig god sak uansett, er gutta enige om.
 

Er dere gode til å bake da?

Johannes mener at han slett ikke verst til å bake, mens Kristian innrømmer at det var godt med eksperthjelp hjemme. Kornelius har også solgt unna på ved T-banen. I tillegg til muffins og kaffe, solgte han og de andre på gruppa pent brukte Donald og fotball-blader. Håkon har rakt løv, ryddet garasjer og pantet flasker.

Ungdomsskoleelevene kjøpte

Iben og Lea derimot, har vært en tur innom renholdsbransjen.


 – Jeg har vasket huset, og da fikk jeg betalt for det. I tillegg har vi hatt kakeslag utenfor Kiwi. De fleste som kom innom var greie, men en mann var skikkelig sur. Han lurte til og med på om vi hadde lov til å stå der! forteller Lea.
 

Iben har også vasket biler, i tillegg til kakesalg. Og hennes gruppe, gikk blant annet over til naboskolen vegg i vegg, Nordberg ungdomsskole. Og der viste det seg å være et veldig bra marked.
 

– Vi solgte unna kaker for mer enn 600 kroner på rundt en halvtime! Ungdomsskoleelvene prøvde jo å prute, men det gadd vi ikke noe særlig. Kostet en kake 10 kroner, så fikk de maks 1 krone i rabatt!, forteller Iben.

– Vi er stolte

Og Kringsjågjengen gjør det gjerne igjen, det å jobbe inn penger til barn som virkelig trenger det, har gitt mersmak.
 

– Ja det var gøy med en annerledes uke, og vi gjør det gjerne igjen. Vi blir jo glade av å tenke på at vi har samlet inn penger til barn som virkelig trenger det! Og så er vi stolte da!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere