*Nettavisen* Nyheter.

Jobbreisen ble nesten doblet

REISER MED LINJE 4: Petter Sørby, Elin Strand, Camilla Knudsen og Anette Garvestad håper jobbreisen blir mer behagelig enn første dag med buss for bane skulle tilsi. – Gi oss ekspressbuss 4E tilbake, er oppfordringen fra denne gjengen til Ruter. Alle foto: Kristin Trosvik

For reisende med linje 4 ble jobbreisen nesten dobbelt så lang i rushtiden i dag. Det var første dag med buss for bane.

Klikk på bildet for å forstørre.

LAMBERTSETER: Det er opprettet nye holdeplasser for buss 4B Ryen T. Lambertseter holdeplass ligger i Cecilie Thoresens vei.

RYEN: Fra mandag denne uken, den 8. april, er T-banestrekningen mellom Bergkrystallen og Ryen stengt. Reisende med linje 4 må derfor ta buss for bane til Ryen de neste fem månedene.

Det er opprettet bussholdeplasser ved Bergkrystallen T-banestasjon, ved Blåfjell, Lambertseter (ovenfor det nye senteret), Karlsrud T og Brattlikollen T før avstigning i Ryensvingen.

LES OGSÅ: T-banen stenger, titusener må ta bussen

Trangt om plassen

I rushtidsavgangen fra Lambertseter klokken 8.16 fylte bussen seg raskt opp og fra Karlsrud var bussen stappfull.

Fra Lambertseter tok det cirka 20 minutter i rushtiden til Ryen. Da de reisende kom seg til Ryen perrong, var det ni minutter til banen ankom.

I rushtiden bør passasjerer derfor påregne 25–30 minutter ekstra reisetid.

Flere busser

Blant de reisende var Petter Sørby, Elin Strand, Camilla Knudsen og Anette Garvestad. Nordstrands Blad møtte dem på Ryen stasjon.

– Hvordan har reisen vært så langt?

– Det er fint vær i hvert fall, smiler Sørby og får medhold fra de andre i at bussturen var lang og ubehagelig.

– Vi håper Ruter nå setter inn flere busser i rushtiden. Og vi ønsker at ekspressbussen 4E kunne settes inn igjen, sier Anette Garvestad.

Den nå savnede 4E-bussen ble nedlagt i fjor høst.

– Vi som reiser med linje 4 har jo litt erfaring med buss for bane nå, det er vel tredje gang. Dette er første dagen. Jeg håper det blir bedre, ellers tror jeg mange vil se seg om etter alternativ transport. Vi snakket i sted om å begynne å sykle til Ryen.

Flere avganger

Det spøkte for flere morgenmøter for de reisende med linje 4 mandag morgen.

– Det verste er egentlig at det tok så lang tid før banen kom på Ryen, da blir reisetiden veldig lang. Slik var det ikke da det var omstigning fra Helsfyr, skyter en annen passasjer inn.

– Hadde det vært flere avganger så hadde det vært greit, jeg håper bare hjemreisen blir bedre, sier Petter Sørby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag