RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jobbsøkerkurs hver dag

Sosialtjenesten i Nordre Aker strekker seg lengre for å få brukerne i aktivitet. Hver dag hele uken har vi jobbsøkerkurs, sier sosialkonsulent Kaja Taasen.

Nydalen: For to uker siden startet sosialtjenesten jobbsøkerkurs for brukerne, i samarbeid med Aetat. Sosialkonsulent Kaja Taasen er så langt veldig fornøyd med fremdriften.
Det er klart at målet er å få folk i arbeid - og allerede nå er de aktive jobbsøkere. Hver dag klokken ni møter en gjeng opp her på Nordre Aker Jobb- og Velferdssenter. De blir kurset i CV-skriving (Curriculum Vitae) og jobbsøking. Kursdagen er ferdig halv tre, sier Taasen.

Proff CV

De aller fleste vil ut i arbeid, men det er ikke alltid like lett å henge med på hvordan CV'en skal se ut, og hva en søknad bør inneholde av informasjon.
Aetat har databaser over det meste som finnes av ledige jobber. Sammen med førstekonsulent ved Aetat, Lise Bakke, kartlegger vi brukernes tidligere praksis, hva de ønsker å jobbe med, fremtidsambisjoner og lignende. Så hjelper vi til med hva som bør inn i søknaden og CV'en, sier Taasen.
Hun forteller at det er første gang bydelen arrangerer slike kurs - i så nært samarbeid med Aetat.
Kanskje en liten forsmak på NAV-prosjektet (Nye Arbeids- og Velferdskontor), hvor de forskjellige etatene og tjenestene (Aetat, Trygdeeaten og Sosialtjenesten) uansett skal jobbe tett sammen, sier sosialkonsulenten.

Vektlegger ryddig CV

Kaja Taasen føler at tilbudet har blitt godt tatt imot av brukerne, og tror på resultater.
Siden vi kun har holdt på i to uker, har vi foreløpig ingen resultater å vise til. Men flere har fått ut jobbsøknader. Uansett er vi sikre på at arbeidsgivere vektlegger ryddige og informative søknader og CV'er, sier Taasen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere