RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Joda, sånt noe har vi her i byen!


GRØNN OASE: De foreløpig navnløse kyra fra Beitepatruljen til Norges Vel har nok å bite i fremover. Den lille oksen (bak) er ikke så vant til mennesker, mens kviga skal være ganske så sosial og vil nok skape liv langs Østensjøvannets bredder.
GRØNN OASE: De foreløpig navnløse kyra fra Beitepatruljen til Norges Vel har nok å bite i fremover. Den lille oksen (bak) er ikke så vant til mennesker, mens kviga skal være ganske så sosial og vil nok skape liv langs Østensjøvannets bredder. Foto: ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
For første gang siden 1950-tallet er det beitende kyr ved Østensjøvannet.

ØSTENSJØVANNET: Det siste året har Østensjøvannets venner og frivillige jobbet nærmere 600 dugnadstimer med å rydde den gjengrodde Bekkasinmyra nedenfor Østensjø gård.

Del på Facebook

Oppdraget er initiert av Fylkesmannen i Oslo og Akershus, og nå får de hjelp av to kyr fra Beitepatruljen til Det Kongelige Selskap for Norges Vel til å holde vegetasjonen nede.

Vinn-vinn-situasjon

Det er en ett år gammel Hereford-okse og en to år gammel kvige av rasen Skotsk høylandsfé som har fått drømmejobben ved Østensjøvannet.

Sist fredag kom de kjørende fra Persbråten gård på Skui. Med en gammel loff som lokkemiddel trosset de pøsregnet og inntok den nyetablerte innhegningen på Bekkasinmyra.

– Jobben deres går ut på å gnage ned vegetasjonen, men fra deres synspunkt dreier det seg nok mest om å bli mett, forteller de involverte.

Ny tradisjon?

Et tilsvarende prosjekt med beitende sauer på Bakkehavn gård på Abildsø er allerede blitt en tradisjon, og målet er at kyr som pleier kulturlandskapet ved Østensjøvannet også skal bli en suksess.

Det kan i så fall bety at forsvunne arter kommer tilbake. Østensjøvannets Venner undres i alle fall over hva som ligger i «frøbanken» og vil vokse opp fremover. Samtidig vil gjenåpnede dammer forhåpentligvis tiltrekke seg vadefugler.

Kanskje bekkasinen som har gitt navn til den gjengrodde myra vender tilbake?

Del på Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere