RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jodling møter opera på Mikrobryggeriet


Polkabjørn (t.v) og Kleine Heine underholder på Mikrobryggeriet i Holtegaten i kveld.
Polkabjørn (t.v) og Kleine Heine underholder på Mikrobryggeriet i Holtegaten i kveld.
Med jodling, trekkspill, opera og hjemmebrygg som ingredienser kan det fort bli en begivenhetstik seanse på Mikrobryggeriet i kveld.

HOLTEGATEN: Duoen Polkabjørn og Kleine Heine spiller opp til dans med trekkspill og jodling i kveld. Musikalsk leker duoen med alt fra Tyrol via gospel til avantgarde.

Polkaduo

Polkabjørn, som også går under tilnavnet "Der Jodelprinz aus Skandinavien." står for jodlingen, mens Kleine Heine trakterer trekkspillet.

I kveld tar de også med seg Hallvar Djupvik, som er tenor ved Den Norske Opera, til Mikrobryggeriet.

To av de mer utfordrende vokalformer i musikkens verden møtes altså i kveld.

Undergrunnsfenomen

Selv om den høyst orginale duoen vel fremdeles er for et undergunnsfenomen å regne, har de spilt konserter på Moldejazz, Vossajazz og Oslo Poesifestival.

Allerede i 2007, skrev Dagbladet følgende:

"En stjerne er født. Ved flere anledninger har Moldes heteste popartist for tida opptrådt på Bjørnsonfestivalen. Han heter Polkabjørn; en sanger som med skinnbukser og tyrollerhatt har jodlet fram et strålende humør, backet av trekkspilleren Kleineheine. Disse er allerede i full fart til å bli et kultband med sin potesielle hit: "Jeg er fra Romsdalen, Norges Tyrol." Se opp, hovedstaden, rydd hitlisten for disse gutta."

I kveld spiller altså den bejublede duoen for hjemmebryggstørste gjester på Oslo Mikrobryggeri, og vi kan vel si det (nesten) som Dagbladet:

Se opp, Frogner, rydd kalenderplass for disse gutta.På underskog.no står det å lese at konserten begynner 20.50. Det betyr muligens at det kan lønne seg å komme presis.


SE POLKABJØRN & KLEINE HEINES ODE TIL KLAUS KINSKI HER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere