RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKØYTEKONGEN PÅ SYKKEL: Johann Olav Koss sier at pengene som kommer fra rittet vil gi flere barn mulighet til lek og idrett i utviklingsland.
SKØYTEKONGEN PÅ SYKKEL: Johann Olav Koss sier at pengene som kommer fra rittet vil gi flere barn mulighet til lek og idrett i utviklingsland. Foto: FOTO:ANDREAS LINDBÆK

Johann Olav Koss lovpriser nytt sykkelritt

Et helt nytt sykkelritt arrangeres for første gang i Holmenkollen. Og inntektene går til veledelig formål.

BISLETT: 2.juni arrangeres det nye terrengsykkelrittet Holmenkollen Sykkelmaraton i nasjonalanlegget i Holmenkollen. Arrangørene håper å samle inn 400.000 kroner til arbeidet «Right To Play».

Perfekt plass

President i «Right To Play», Johann Olav Koss, jublet da han fikk høre at det nye sykkelrittet skal gå i Holmenkollen.

– Jeg tenkte «Yes, det finnes ingen bedre plass å gjøre dette». Det er nære byen og her kan man sykle fritt, sier Johann Olav Koss.

Les flere sportsnyheter på dittOslo

Organisasjonen hans mottar 90 prosent av startkontingenten på 450 kroner og arrangementet blir det første i sitt slag i Norge som har så tett link mellom idrett og veldedighet..

– Hver eneste deltaker som er med gir oss muligheten til å holde ett barn i utviklingsland i aktivitet for et helt år. Jeg gleder meg til folkehavet i Holmenkollen 2.juni, sier Johann Olav Koss.

Kun tusen plasser

I lanseringsåret vil rittet kun være åpent for tusen deltakere, men arrangørene håper å antallet betraktelig til neste år. Sykkelrittet vil bestå av to løyper, én på 42 km med totalt 1600 høydemeter, og én på 21 km med 800 høydemeter.

– Sykelistene vil ha runder innom Kollenanlegget hver tiende kilometer. Vi håper med dette å få med både nybegynnerne og ambisiøse sykkelryttere, og skape et publikumsvennlig arrangement som mange vil kunne få glede av, sier markedssjef i Helly Hansen, Christian Erga.

De er arrangører sammen med sykkelklubben Frikransen som mottar 10 prosent av startkontingenten siden de står som teknisk arrangør.

– Dette løpet betyr mye for oss. Det vil gi penger i klubbkassen og det er en veldedighet som vi ønsker å assosiere oss med, sier daglig leder i Frikransen, Tim Bennett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere