RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bamsen til Johannes (4) har reist land og strand rundt for å skaffe blodgivere. Her er Johannes med bamsen, mamma og pappa.
Bamsen til Johannes (4) har reist land og strand rundt for å skaffe blodgivere. Her er Johannes med bamsen, mamma og pappa. Foto: FOTO: ANITA BAKK HENRIKSEN

Johannes' (4) bamse hindret blodkrise

Bamsen til Johannes Mohn-Pettersen (4) har reist landet rundt for blodgiverkampanjen "Løp for livet". I går kom han hjem.

JERNBANETORGET: I går kom endelig bamsen til Johannes Mohn-Pettersen (4) hjem til Oslo. Overlevert av selveste byrådsleder Stian Berger Røsland, som kan konstatere at den utrolig to ukers reisen til den lille brune teddybjørnen har vært en suksess for blodgiverkampanjen "Løp for livet".

Johannes er selv avhengig av månedlige blodoverføringer, og for familien Mohn-Pettersen var to bamsefrie uker et enkelt valg.

- Det begynte med at mannen min tenkte hva vi kunne gjøre for å hjelpe til for å verve flere blodgivere, vi har hele veien tatt det for gitt at det er nok blod, Johannes trenger overføringer månedlig og har trengt det siden han ble født så det har mye å si for oss når det nå nærmere seg en blodkrise i Norge, sier mamma til Johannes Maria Mohn.

LES OGSÅ: Permanent blodkrise i Oslo

Flere blodgivere

Det at ikke flere gir blod tror Maria er en veldig enkel grunn, nemlig redsel. Heldivis ser det ut som om nordmenn nå trosser frykten for nåler og forstår hvor viktig det er å gi blod.

- Johannes og bamsen hans har skaffet Røde Kors og blodbankene i Norge mange tusen nye blodgivere de siste ukene. Vi ser også en gledelig økning i antall givere generelt. Første september i år hadde vi flere nye givere enn i hele 2009 til sammen, sier Tor Ole Bergan, daglig leder i Røde Kors' Blodprogram på Røde Kors sine egne hjemmesider.

LES OGSÅ: Unge stiller opp for Blodbanken

Stor dag

- Vi er så glade og stolte over å være en del av denne kampanjen. Dette er en stor dag, og Johannes har gledet seg masse til å få bamsen sin tilbake, sa pappa Ole-Henrik til de fremøtte på Jernbanetorget.

Tall fra Røde Kors viser at over femti prosent av det norske folk vil trenge en blodoverføring i løpet av livet, men allikevel mangler de over 30 000 blodgivere.

På land og vann

Bamsen til Johannes har vært på en helt vanvittig reise i sin søken etter nye blogivere. Blant annet har han kjørt Hurtigruta, luftballong, tankbil, og ikke minst møtt Kronprins Håkon.

Overekkelsen representerer slutten på blodstafetten, men absolutt ikke kampen for å få flere blodgivere i følge Røde Kors.

Les mer om "Løp for Livet" på Røde Kors' hjemmeside her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere