RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johannes Alnes knuste klubbrekord


KLUBBREKORD: Johannes Alnes slo Christian Fredrik Eriksen sin rekord fra 1967 på 2.29.9 med tiden 2.27.40. FOTO: THORE-ERIK THORESEN
KLUBBREKORD: Johannes Alnes slo Christian Fredrik Eriksen sin rekord fra 1967 på 2.29.9 med tiden 2.27.40. FOTO: THORE-ERIK THORESEN Foto: FOTO: THORE-ERIK THORESEN
Johannes Alnes (22) slo Bækkelagets 46 år gamle klubbrekord.

BÆKKELAGET: På søndag arrangerte Bækkelaget Friidrettsklubb det årlige «Maistevnet», med over 120 deltagere i alle aldre.


– Dette er et tilbud for de som vil komme seg på banen tidlig på året, sier den tidligere styrelederen i BSK Friidrett, Jostein Haraldseid.

– I fjor fikk vi tilgang til å bruke en hel 400 meters bane, og det har gjort at vi nå kan ha med mange flere øvelser på stevnet, legger han til.

– Morsomt

BSK-jentene Kajsa Rooth (10) og Cecilie Haugen (11) deltok på høydehopp og 60-meter.

Selv om ingen av dem satte personlig rekord, var begge enige i at det var gøy å delta på årets Maistevne.

– Det er morsomt å være med, selv om dette ikke er et veldig stort stevne, forteller Kajsa, som allerede har vært med på to friidrettsstevner tidligere i år.

– Jeg har drevet med friidrett siden jeg var tre år. Pappa ble Norgesmester i 400 meter hekk, og jeg vil gjøre det samme når jeg blir stor, fortsetter hun.

Rekord på 1000-meter

Johannes Alnes, som er den eneste løperen i klubben som har vunnet NM, satte klubbrekord med tiden 2.27.40 på 1000-meteren. Rekorden har stått siden 1967, da Christian Fredrik Eriksen løp på 2.29.9.

LES OGSÅ: Alnes etter fjorårets maraton: - Jeg holdt på å stryke med

– Det var veldig morsomt å sette rekord. Nå kom jeg rett fra høydetrening i Andnes-fjellene, så jeg var tung i bena, sier han.

Alnes har vært i klubben helt siden han begynte med friidrett, og er fornøyd med hvordan BSK tilrettelegger for han som proffesjonell utøver.

– Det er veldig kult at de satser så mye på oss. Nå skal klubben, som den eneste i Norge, starte «Lederstjerneprosjektet». Det går ut på at de samler de 10-15 beste utøverene i klubben, i alle idrettene, for å trene styrke og mentalitet.

Alnes begynte å satse på løping for seks år siden, da han fikk muligheten til å dra på treningsleir i Sudan i seks måneder.

– I år er målet mitt Ungdomsstudent OL, forteller 22-åringen, som studerer matematikk ved siden av løpingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere