*Nettavisen* Nyheter.

Johannes Hippe kan VM-debutere

Erlend Mamelund roste Johannes Hippe da Haslum og BSK/NIF møttes i november. Nå er de to i samme VM-tropp. Foto: FOTO: ANDERS HALVORSEN

Johannes Hippe erstatter Kjetil Strand i Norges tropp i håndball-VM. BSK/NIF-spilleren kan få VM-debut mot den regjerende verdensmesteren.

NORDSTRAND: Den norske veteranen Kjetil Strand måtte kaste inn håndkleet før mellomspillet i håndball-VM i Sverige. Erstatteren er BSK/NIF-profilen Johannes Hippe.

Hippe jublet da han fikk beskjed om at han var tatt ut i bruttotroppen til VM. Men samtidig sa han at han ikke forventet så mye spilletid.

– Jeg er med som læregutt. Og får jeg spille, så er det en bonus, sa Hippe til Nordstrands Blad den gang.

Benken mot Spania

I de innledende kampene måtte Hippe også finne seg i å sitte på tribunen. Men mot Spania på lørdag var han inne i den norske troppen.

– Jeg kan forhåpentligvis bidra med litt eksplosivitet og kanskje litt skuddkraft, sa Hippe til TV2 før kampen.

Nærmere enn benken kom imidlertid ikke Hippe. De andre ungguttene Espen Lie Hansen og Christoffer Rambo var blant Norges lyspunkter i femmålstapet.

Ny sjanse mandag

Mandag kan Hippe få en sjanse til å vise at det er flere norske unggutter som har noe å fare med. Da møter Norge regjerende verdensmester Frankrike.

Hippe kjemper blant annet mot Haslums Erlend Mamelund om en av bakspillerplassene. Da de møttes i serien i november, tvilte Mamelund på at det ble noe VM på Hippe:

– Jeg tror ikke han blir tatt ut. Det er ikke jeg som tar ut troppen, men Hippe står nok litt bak i køen, sa Mamelund til Nordstrands Blad.

Mandag kan de to ende opp side ved side mot verdens beste lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag