Gå til sidens hovedinnhold

Johannes Løken og Nordstrand Vel får Oslo miljøpris 2011

Og prisen får de for å ha kuttet store klimautslipp i nærmiljøet.

NORDSTRAND: Vel-medlem Johannes Løken har fjernet oljefyren hjemme på Nordstrand. Han har også sørget for at oljefyren og den gamle oljetanken i velhuset i Nordstrandveien ble fjernet.

Del på Facebook

Bare dette har kuttet klimagassutslippene med til sammen 45 tonn CO2 årlig.

Nå har Løken og Nordstrand Vel blitt tildelt Oslo miljøpris 2011. Prisen ble delt ut i dag, onsdag 1. juni.

Inspirerer andre

Da det ble kjent at Nordstrandhuset hadde blitt oljefritt, førte det nemlig til bevisstgjøring og inspirasjon som spredte seg i nabolaget.

Johannes Løken er en engasjert privatperson og viktig pådriver for Nordstrand Vels miljøarbeid.

Etter å ha stilt opp i media og på temakvelder om alternativer til oljefyring, har flere nordstrandboere kontaktet Løken og kommet hjem til ham for å se på anlegget og slå av en prat.

Mye olje på Nordstrand

På Nordstrand er det ca 1600 oljefyrer i drift i private hus. 700 av disse har oljetanker nedgravd i hagen som er over 30 år.

De er så gamle at de står i stor fare for å lekke olje til jord, vassdrag og drikkevann, i følge Enøketaten.

– Jo flere oljefyrer vi fjerner, jo mer reduserer vi CO2 og jo renere luft puster vi inn. Dette er en mer enn god nok begrunnelse for å bli oljefri, mener prisvinner Johannes Løken.

En tredel av Oslos klimagassutslipp kommer fra over 15.000 små og store oljefyrer. Oslo miljøpris 2011 deles i år av to kandidater, og går i tillegg til Lønnealléen borettslag i Bydel Alna.

Reklame

Husker du disse to idiotene?