*Nettavisen* Nyheter.

Johansen sikret uavgjort mot Lillestrøm

Eline Johansen utlignet til 3-3 på straffe og blir her gratulert av Nora Byom Nilsen og resten av lagvenninnene. Foto: Alle Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Fire minutter før full tid satte Eline Johansen straffescoringen som sikret Røas fotballjenter 3-3 og ett poeng mot medaljefavoritt Lillestrøm i serieåpningen mandag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Keeper Silje Vesterbekkmo var til tider svært solid mellom stengene og bidro sterkt til poeng.

Klikk på bildet for å forstørre.

Molly Menchel viste seg bra fram i sin første offisielle kamp for Røa.

RØA: – Det var veldig godt. Jeg var veldig nervøs, sier Eline Johansen (24).

Hun kom til Røa i fjor sommer, men røk korsbåndet i den første treningskampen. Dermed tok det lang tid før hun nå fikk sin første offisielle kamp for Røa.

– Det har vært en lang vei tilbake, så målet betydde mye både for egen og lagets del, sier 23-åringen til Akersposten.

Johansen hadde sjansen til å tegne seg på scoringslisten tidlig i annen omgang på 2-0-ledelsen, men bommet alene med keeper.

– Jeg kunne tatt et par steg til før jeg skjøt, sier Røa-spilleren.

LES OGSÅ: Røa valset over motstanderne

Amerikansk scoring

Det var imidlertid ikke bare Johansen som scoret i sin første offisielle kamp for Røajentene. Amerikanske Molly Elaine Menchel (22) sørget for kampens første scoring etter 30 minutter spilt.

– Jeg var rett utenfor 16-meteren og jeg følte at jeg ikke hadde noe press så jeg forsøkte et skudd. Vi har snakket om denne kampen siden jeg kom, sier Menchel.

22-åringen har vært i Norge i to uker, men har funnet seg godt til rette i både klubben og i Oslo.

– Jeg har trivdes siden første dag og jeg kommer godt overens med de andre, sier hun.

Trener Geir Nordby er godt fornøyd med Menchels prestasjoner.

– Hun har bidratt "big time". Kjempefin type som er en skolert spiller med et stort potensiale. Hun har tilført laget en ny dimensjon, sier Nordby til Akersposten.

LES OGSÅ: Røa slipper økonomisk straff

U18-spiller kommer i mai

I mai kommer det nok en amerikansk spiller til Røa – Gloria Douglas kommer etter at hun er ferdig med eksamen i hjemlandet. Det er en spiller Nordby har tro på.

– Hun er en veldig spennende spiller på U18-landslaget til USA. Så hun holder også et høyt nivå. Det bidrar til at vi også får et høyere nivå på trening som gjør alle andre bedre og selvfølgelig matchene bedre, sier treneren.

– Hvordan blir laget denne sesongen?

– Det får tiden vise. Hadde jeg hatt en spåkule så kunne jeg svart deg, men sånn det ligger an nå så har vi hele tiden tatt steg uke for uke og det ser bra ut, sier Nordby, som svarer med et lurt smil når han får spørsmål om mål for sesongen.

– Å score mål!

Johansen er imidlertid i det mer pratsomme hjørnet og kan avsløre at laget skal gjøre det bedre enn fjorårets åttende plass.

– For laget sin del er målet topp tre i serien. Med et såpass ungt lag som vi har så skal vi være utrolig fornøyd om vi klarer det. Cupfinalen er selvfølgelig alltid et mål, så det hadde vært gøy, sier Johansen.

LES OGSÅ: En legende legger opp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag