*Nettavisen* Nyheter.

John Christian Elden advarer mot forhåndsdømming

MØTTE PRESSEN: Advokat John Christian Elden, under fengslingsmøtet for den siktede 37-åringen torsdag ettermiddag. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

37-åringen fra Ålesund som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, har fått hatefull hets og drapstrusler på internett. Forsvareren reagerer.

ØSTENSJØ/OSLO: – Forrige uke var det en nabo fra Bergen som ble forhåndsdømt, denne uken mannen fra Ålesund. De fleste bør ha is i magen og avvente etterforskning og dom. Dette inkluderer media, sier 37-åringens advokat, John Christian Elden.

37-åringen ble pågrepet mandag kveld, sammen med en 64-åring fra Vestby. De har begge status som siktet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Les alt om Sigrid Giskegjerde Schjetne-saken her

Flere medier gikk langt i å identifisere 37-åringen. Mange har funnet fram til hans profil på Facebook, som ikke ble stengt før klokka 10 onsdag morgen.

Folk skrev meldinger på Facebook-siden hans med hets og regelrette drapstrusler. Eksempler på dette:

«Syk motherfucker, hadde gitt deg noen skudd i kneet og torturert deg i flere dager, før du hadde dødd smertefullt.. horeunge..»

«Du er psykopat jævla tjukke helvete! heng deg asap»

Advokat Elden sa til dittOslo onsdag at han ikke hadde sett grunn til å orientere 37-åringen om truslene i den situasjon han nå er i.

– Jeg legger til grunn at politiet sørger for hans sikkerhet, og selv følger opp straffbare trusler. Jeg har forstått det slik at de har sikret seg Facebook-meldigene og foretar de nødvendige vurderinger, sier Elden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.