*Nettavisen* Nyheter.

Johnsrud Sundby: – Klart jeg er rørt

TILBAKE FOR FULLT: Landslagsløper Martin Johnsrud Sundby gikk inn til en sterk 13. plass under 15-kilometeren på Sjusjøen lørdag. Her fra VM på hjemmebane. Foto: Arkivfoto: Anders Halvorsen

Røa-gutten Martin Johnsrud Sundby (27) har i høst slitt med hjerteproblemer. På Sjusjøen var langrennsløperen tilbake for fullt!

SJUSJØEN/OSLO: Det var en tydelig rørt langrennsløper som møtte pressen etter den imponerende 15-kilometeren lørdag formiddag.Johnsrud Sundby endte på 13. plass i verdenscupåpningen, bare 24 sekunder bak vinneren Johan Olsson fra Sverige.

– Mye følelser

– Overraskende nok hadde jeg en kjempegrei dag i sporet. Med de utfordringene jeg har hatt de siste månedene, var dette en kjempeopptur. Nå føles det som 100 kilo er borte fra skuldrene mine, sa landslagsløperen til NRK kort tid etter løpet.

– Det er mye følelser nå. Det er klart jeg er rørt, fortsatte Røa-gutten, som siden september har slitt med uregelmessig hjerterytme.

Ble redd

Johnsrud Sundby fikk det første anfallet i forbindelse med en joggetur i Nordmarka 19. september.

I forkant av verdenscupåpningen på Sjusjøen fortalte langrennsprofilen for første gang om den dramatiske hendelsen.

– Som idrettsutøver fikk jeg et ganske stort sjokk. Det skjedde noe inni brystet som jeg ikke hadde kontroll på. Jeg ble redd, sa Martin på en pressekonferanse ifølge VG Nett.

Røa-gutten har på to måneder fått tre anfall.

– Å konkurrere og gå hardøkter er ikke noe problem, men det har vært vanskelig å få hodet til å skjønne at dette ikke er farlig.

– Jeg kan trene og gjøre som jeg vil, men dersom det dukker opp må jeg ta det med ro. Forstyrrelsen slår inn ved en viss puls, sa bronsevinneren fra VM i Oslo ifølge VG Nett.

PS! Martin Johnsrud Sundby går ikke verdenscupen i Kuusamo, Finland til helgen. Men det gjør Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming) og Celine Brun-Lie (Njård).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag