*Nettavisen* Nyheter.

Johnsrud Sundby sikret verdenscupseieren

Daniel Richardsson vant femmila i Holmenkollen, etter å ha staket fra Martin Johnsrud Sundby like før mål. Men Sundby sikret seieren i verdenscupen sammenlagt. Foto: Foto: Terje Pedersen, ANB

Martin Johnsrud Sundby sikret sammenlagtseieren i verdenscupen. Men en råsterk Daniel Richardsson stoppet Røa-guttens forsøk på dobbelttriumf lørdag.

HOLMENKOLLEN: Martin Johnsrud Sundby har plukket poeng over hele Europa i løpet av årets verdenscup, men det var på hjemmebane i Holmenkollen at gutten fra Røa sikret sammenlagtseieren.

Dermed blir sesongen en fulltreffer – selv om OL ikke levde opp til forventningene hans. Han vant som kjent også Tour de Ski.

Lenge så han ut som en vinner også lørdag. Tre kilometer fra mål virket Sundby å ha mest krefter igjen.

– Det var en flott dag for meg. Jeg gjorde det jeg kunne for å bli kvitt de andre mot slutten. Men Daniel var for sterk. Jeg hadde ingen sjanse i spurten, sa Sundby.

– Jeg føler at Daniel lurte oss litt i dag. Han så sliten ut underveis. Jeg tror både Alexander Legkov og jeg trodde at han ville havne bak oss. Slik gikk det ikke. Jeg sikret sammenlagtseieren, og det var et lite mål for meg, sa Sundby.

Han kan bære den gule trøya med stolthet når han avslutter sesongen i Falun neste uke, i visshet om at den forblir hans.

Svensk seier

Femmila i Holmenkollen fikk en verdig vinner. Richardsson var overlegen på slutten, og med hans historie de siste årene, kan man si triumfen havnet i rette hender.

Svensken var innblandet i en bilulykke i juli der en kompis omkom. Richardsson slapp unna med småskader, men han ble satt tilbake både fysisk (kne og lår) og mentalt etter sammenstøtet der en bobil meide ned flere mennesker.

I 2012 omkom også en av Richardssons nære skivenner i en scooterulykke.

Lørdag vant den storvokste svensken tungvekter-øvelsen på verdenscupprogrammet, med et innlagt fall og tap av 15 sekunder.

Les også: Spesialtrening ga triumf for Johnsrud Sundby

Femte nordmann

Sundby ble Norges femte løper med sammenlagtseier i verdenscupen. De andre er: Bjørn Dæhlie (seks ganger), Petter Northug (to), Thomas Alsgaard (en) og Vegard Ulvang (en).

– Det er stort å være på en slik liste. Flere av disse har jeg sett opp til som liten, og smågutten i meg våkner og gjør meg stolt, sa Sundby.

I tillegg vant Oddvar Brå (to) og Ivar Formo (en) prøve-verdenscupen på 1970-tallet.

Les også: Medaljevinnere gratulerer Johnsrud Sundby

(ANB-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag