RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petter Pogo er klar for førjulskonsert på Rockefeller
Petter Pogo er klar for førjulskonsert på Rockefeller

Jokke lever gjennom musikken

Fredag holder Valentourettes sin fjerde førjulskonsert på rad.

OSLO ØST: - Jokke har vært borte i sju år, men han lever fortsatt gjennom musikken, sier gitarist i Valentourettes og Kampen-beboer Petter Pogo, mens han hever glasset og tar en skål i respekt for Joachim Nielsen.

Juletradisjon

Valentourettes ble dannet sommeren 2003 og de har gjort nærmere 100 konserter på de fire årene de har holdt på. De har også videreført den gamle tradisjonen med å spille rett før jul.

- Vi er fantastisk heldige som får drive på med dette her. Jokke kommer til å leve gjennom musikken for alltid. Tekstene han skrev er tidløse og han kommer til å bli husket på samme måte som Prøysen, mener Petter Pogo.

Fantastiske Rockefeller

Årets førjulskonsert spilles som vanlig på Rockefeller. Konserten har vært utsolgt i lang tid og, Petter forteller om en enorm pågang her på hjemmebane.

- Vi har hørt at billetter går for 1000 kroner på svartebørsen. Senest i går hørte jeg om en som måtte ut med 500 kroner og han sa at han var heldig, sier han.

Og grunnen er helt klart den spesielle atmosfæren som er på Rockefeller.

Det å spille på Rockefeller er noe helt spesielt. Det er Norges beste scene, uten tvil. Se for deg 1300 personer som drikker øl og puster i et rom i fire timer. Så kommer vi på scena og lukter inn dette. Det gir er en helt spesiell atmosfære. Rett og slett fantastisk, smiler Pogo.

Han bedyrer at det er ganske likt med Valentourettes, som det var med Valentinerne.

Vi er i grunnen statister i et show. Det er publikum som er hovedattraksjonen, sier han.

Betydd mye for østkanten

Hva har Jokke betydd for Østkanten?

Det var et vanskelig spørsmål. Han var østkantens stemme utad og beskrev hva som skjedde her på en glimrende måte. Folk her i øst kjenner seg igjen i tekstene hans, sier Pogo.

Han tror også mye av det samme skjer på vestkanten.

Det er ingen tvil at mye av det han skrev om skjer på vestkanten. Men der er ikke det synlig, fordi det ikke er akseptert på samme måte som her, fortsetter han.

Han trekker også fram det språklige.

Jokke var også en talsperson for språket her i øst. Tekstene er utpreget østkantsk, sier Pogo.

Lov å være gæren

Kan du fortelle oss om noen gode historier fra tida med Jokke?

- Lillejuleaften på Mars i 1998 var veldig spesiell. Da var det en person som hoppet fra galleriet og ned på scena. Heldigvis for han var scena av tre, så han knuste bare gulvet og hang halvveis i luften, minner Pogo.

Det virker som om publikum slår av en bryter når de kommer for å høre på oss. Alt er plutselig lov. Vi har en meget spesiell fanskare. De har lov til å være gærne, fortsetter han.

Mange minner

Petter Pogo og Valentourettes har spilt i hele landet. Det har vært mange gode minner å ta med seg.

Vi spilte i Longerbyen i september. Hele rammen var fantastisk. Vi var der i tre døgn og fikk oppleve hvordan livet på Svalbard var. Så husker jeg konserten i Hornindal. Arrangørene gikk med et enormt underskudd siden det nesten ikke kom folk. Allikevel ble vi behandlet som stjerner, minner Pogo.

Vi spilte også på åpningen av det nye kulturhuset på Åndalsnes. Det var helt utrolig. Vi stoppet plutselig å spille for å høre publikum synge med videre. En enorm opplevelse.

Nå håper han på mange gode år framover med Valentourettes.

De som spiller i bandet er de beste menneskene i verden. Jeg stoler hundre prosent på dem. Har jeg en dårlig dag, så backer de meg opp.

Er raideren lik da du spilte med Valentinerne?

Vi har to kasser øl, ei flaske med Jack Daniels, fire tjuepakninger med røyk, ei kasse brus, fire håndklær, en sprittusj og seks a4-ark. Omtrent det samme som med Valentinerne, avslutter Petter Pogo, som entrer scenen i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere