RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BAK VANNRESERVOARET: Christian Ringnes viser Ina Johannesen, skulpturparkens daglige leder, hvor det 400 kvm store vannspeilet skal ligge.
BAK VANNRESERVOARET: Christian Ringnes viser Ina Johannesen, skulpturparkens daglige leder, hvor det 400 kvm store vannspeilet skal ligge. Foto: Foto: Aina Moberg

Jomfruparken? Krangleparken? Ringnesparken? Kvinneparken?

Christian Ringnes' skulpturpark skal innvies neste høst. Du kan bestemme hva den skal hete.

EKEBERG: Kulturetaten har gitt bydelsutvalget på Nordstrand i oppgave å fastsette navnet på parken. Det skal skje under årets siste BU-møte 20. desember.

Bydelen inviterer derfor alle til å være med i navnekonkurransen.

– Prosessen er helt åpen. Vi ønsker oss et størst mulig engasjement. Alle har en mening, og vi tar i mot forslag fra historielag, velforeninger, unge og gamle. Med eller uten begrunnelse, sier spesialkonsulent Jan Nordahl.

Han lover at alle forslag formidles ubeskåret til bydelsutvalget.

– Vi håper mange vil være med å «gi barnet et navn». Det er jo en historisk anledning til å få navngi et anlegg med nasjonal interesse, sier han.

LES OGSÅ: Demonstrantene stakk fra politiet i Ekebergskogen

Lokal forankring

Under planleggingsperioden har navnet Ekeberg skulptur- og kulturminnepark vært brukt. Christian Ringnes har selv kalt den «skogsskulpturparken».

Kulturetaten mener at uttrykkene «Ekeberg» og «skulptur» er de to elementene som best vil beskrive parkens innhold og den lokale forankring.

«Skulpturparken på Ekeberg» har allerede begynt å feste seg i manges bevissthet og dagligtale. Etaten foreslår derfor å kalle parken Ekeberg skulpturpark.

LES OGSÅ: – Skulpturparken er ingen gave

Kort frist

– Vi synes også det er naturlig at navnet Ekeberg bør være med, men folk må ikke la det dempe lysten til å sende inn forslag, sier Jan Nordahl.

Men, uansett hva du ønsker at Christian Ringnes park skal hete, har du ikke lang tid til å tenke deg om. Bydel Nordstrand må ha ditt forslag senest tirsdag 20. november, og du må sende det på e-post til postmottak@bns.oslo.kommune.no.

LES OGSÅ: Åpenhjertig Christian Ringnes: – Jeg hadde ikke latt noen mobbe bort et slikt prosjekt

Jomfruparken

Dag Jarnøy, leder av Bekkelaget lokalhistoriske forening har allerede sendt inn sine forslag.

– Det må bli Jomfruparken eller Eikaberg Bydelspark.

– Det er ut i fra stedsnavn og at tema for parken er kvinner, sier Dag Jarnøy.

LES OGSÅ: Ringnes møtte sin største kritiker

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere