*Nettavisen* Nyheter.

Jomfrutur på ski

Lørdag formiddag var det flere som hadde ski på beina for første gang. Ka Yang var en av dem. - Det er vanskelig å holde balansen, smilte han.

Frognerseteren: Catharina Storhammer og Katarina Maria Piesla jobber i Frivillighetssentralen i Ullern bydel. En gang i måneden arrangerer de treff for flyktninger.
- Flyktningene er trivelige, veldig aktive og vil integreres inn i det norske samfunn, sier Catharina.
- Når språket blir vanskelig kommuniserer vi bare med armer og ben, ler hun.
- Tilbakemeldingene vi får er veldig positive. Jeg har holdt på med dette i snart ett år nå. Det startet med at jeg ville være til hjelp, og tenkte at jeg kunne jobbe med flyktninger. Derfor tok jeg kontakt med Frivillighetssentralen. Det er kjempehyggelig og kan virkelig anbefales, sier hun.
I hennes og Katarinas gruppe er det cirka 20 flyktninger.
- Før jul bakte vi pepperkaker og var i kirken på Lucia-dagen. Ellers pleier vi å møtes på flyktningcaféen og sitter der og skravler. Men vi prøver stadig å finne på noe aktivt, sier Katarina.

Populært sted

Inne på Skiservice AS på Voksenkollen var det lørdag et folkehav av mennesker som hadde lagt turen innom for å få leid seg skiutstyr. Både turister og nordmenn fylte hver krinkel og krok i lokalet. Bak disken løp de ansatte fram og tilbake som om de skulle hatt en rakett i baken.
- Det er veldig travelt her nå, sier daglig leder Øivind Karlsen, mens han svarer på spørsmål, tar imot betaling og balanserer ski på skuldrene samtidig.

Trives i Norge

Da Catharina og Katarinas følge hadde fått skiutstyr på plass, var det ingen grunn til å la løypene vente. Ka Yang fra Laos hadde allerede tatt seg en prøvetur i påvente av at resten skulle gjøre seg ferdige inne på skisenteret. For ham er det uvant med så kaldt klima.
- Jeg har vært i Norge i ett år og åtte måneder nå, sier han.
- Det er uvant med snø, men jeg trives veldig godt her. Jeg går på norskkurs tre dager i uka og er i språkpraksis. De er veldig hyggelige jenter, synes han om Catharina og Katarina.
Også Fas Xiong som har vært her like lenge, synes det er kaldt, men bra her.
- Første gang på ski, sier han stolt.

Ett to- ett to

Da hele troppen var på plass, ropte instruktør Harald Halstensen over skulderen:
"Bruk stavene til å holde balansen med så går det bra!".
Med skjelvende knær og stramt blikk, trasket de alle avgårde i rolig tempo. Og bare etter litt balansetrening og et par fall senere så det ut til å gå riktig så greit for de fleste. Noen hastet allerede avsted på egenhånd langt inn blant snødekte trær og løyper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.