*Nettavisen* Nyheter.

Jon Øigarden frykter for datterens liv

FRYKTER: Jon Øigarden frykter skoleveien for barna i Ullevål-området. – Like før det gikk galt her om dagen. FOTO: Kristin Tufte Haga

Jon Øigarden frykter for datterens liv på vei til og fra skolen: – Her er et vanvittig trafikk-kaos i småveiene, og det var like før det gikk veldig galt her om dagen!, forteller Øigarden.

Klikk på bildet for å forstørre.

MANGLER: Flere skoleveier til og fra Ullevål skole mangler fortau, og mange benytter seg av småveiene som jobbpakering. Jon Øigarden med Lisa Kuvaas (6), foran Øigarden datteren Mirella (6) og sønnen Filip (8). Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

ULLEVÅL: For det er mange som har oppdaget at det foreløpig er tillatt å parkere helt gratis i småveiene rundt Ullevål skole, også i Ullevålsalleen hvor Jon Øigarden selv bor.– Enten det dreier seg om håndverkere i utenlandsregistrerte biler, som også er observert boende i bilene med festing og urinering rett på fortauet, eller kanskje jobbpendlere til for eksempel Ullevål sykehus, forteller Øigarden, som sier han selv har snakket med flere av de sykehusansatte som parkerer i Ullevål-småveiene.

Avisen har også vært i kontakt med Oslo Universitetssykehus. Det arbeider rundt 10.000 ved "Ullevål-avdelingen", og det er rundt 1000 plasser til ansatteparkering.

– Uoversiktlig og utrygg skolevei

– En ting er jo at beboerne her, som ikke har parkeringsmuligheter på egen tomt, kanskje ikke finner noen ledige plasser i det hele tatt i området. Men det verste er at all denne tilleggstrafikken gjør skoleveien til ungene veldig uoversiktlig og utrygg. Her i Ullevålsalleen er det fortau, men det mangler både i Tiurveien og Stiff Amtmann Kaas vei. Og veiene er smale! Her om dagen var det like før det gikk veldig galt, og det var bare så vidt at ikke en bil traff Mirella (6) da hun skulle krysse gaten, med biler parkert på hver side. Dette kan ikke fortsette, sier en oppgitt Øigarden.

– Det blir jo bare verre og verre, og det kan jo ikke være slik at det må skje en ulykke før noe skjer?

Ullevål på listen

Han har også støtte fra Akersborg Vel i området, leder Guri Hjeltnes kan fortelle at vellet også tidligere har vært i kontakt med bydelen om parkerings- og trafikk-kaoset i området.

Og i henhold til bystyrevedtak før sommeren, så er det nettopp bydelen selv som skal bestemme hvor beboerparkering eventuelt skal innføres. Spesialkonsulent i Nordre Aker-administrasjonen, Knut Hammervold, forteller at Ullevål allerede er diskutert som mulig beboerparkeringsområde.

– Ullevål er ett av områdene som er vurdert og der man har konstatert at det er et behov for områdeparkering. Det blir sannsynlig en ny vurdering av aktuelle områder, med mulighet for å komme med innspill, siden det var det forrige bydelsutvalget som behandlet saken, ifølge Hammervold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag