RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ønskes velkommen til markering av FN-dagen på Furuset av bydelsdirektør Erik Kjeldstadli, BU-leder Knut Røli og Arvid Berg-Hansen.
Utenriksminister Jonas Gahr Støre ønskes velkommen til markering av FN-dagen på Furuset av bydelsdirektør Erik Kjeldstadli, BU-leder Knut Røli og Arvid Berg-Hansen.

Jonas Gahr Støre feiret FN på Furuset

Det var det internasjonale Furuset som møtte en opplagt utenriksminister i biblioteket.

FURUSET: Den lydhøre forsamlingen har satt FN-dagen som en av årets store merkedager. Og er på vei til å skape en lokal tradisjon med feiring tre dager til ende.

Perspektiv

Med bokreolene som kulisser, var det rigget en liten scene på Furuset bibliotek. Ikke bare for å ta imot dagens «headliner» Støre, men også for kunstnerisk påfyll.

Spennende kombinasjon av raga og jazz med Ashraf Sharif Khan, Shabbaz Hussein og Morten Halle.

En opplagt utenriksminister takket for innbydelsen og mintes en svært så kaldt tidligere markering.

– Jeg husker også dere slo ring om minnet til FNs første generalsekretær. Og satte den statuen som var veltet på plass i fellesskap, innledet Jonas Gahr Støre.

Med tydelig kjennskap til de lokale forhold gikk han inn på de store endringene som har skjedd og skjer på kort tid.

– Verdier som ligger til grunn for FN er fredelig sameksistens, menneskerettigheter, ytringsfrihet og kulturell frihet. Furuset er jo som et FN i miniatyr og de samme verdiene er like sentrale her, sa utenriksministeren.

Da FN startet var 52 nasjoner representert, mens det i bydel Alna og hjemstedet til Trygve Lie finnes over 140 nasjonaliteter representert.

Mangfold

– Et velfungerende mangfold, med aktiviteter som sikrer tilfang og samarbeid fra grupper på tvers, som her på Furuset, må kalles fredsarbeid i god FN-ånd, påpekte Jonas Gahr Støre i sitt innlegg.

Enhetsleder og initiativtaker Halvor Voldstad, synes Støres besøk på Furuset var viktig.

– Feiring av FN-dagen er en påminnelse om at verden er vårt felles hjem, og at problemer kan løses gjennom dialog og samarbeid. Dette oppleves daglig i det internasjonale samfunnet på Furuset.

Utenriksministerens besøk ble avsluttet med bekransning av statuen av Trygve Lie.

Og inne på biblioteket fortsatte spleiselaget sitt program med konsert av Moussa Diallo Trio og Bollywood Brass Band.

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere