RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helseminister Jonas Gahr Støre lot seg imponere over hvor flink Anne Margrethe Hausken og de andre orienteringsløperne er.
Helseminister Jonas Gahr Støre lot seg imponere over hvor flink Anne Margrethe Hausken og de andre orienteringsløperne er. Foto: ALLE FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Jonas Gahr Støre hyllet orienteringsarrangement

Lørdag var verdenseliten samlet på Ammerud i forbindelse med verdenscupløpet «Nordic Tour». Helseminister Jonas Gahr Støre var mektig imponert.

AMMERUD: – Det at de har lagt orienteringsløypa i et bymiljø er veldig oppfinnsomt. Nå har vi sprint i Karl Johan og orientering på Ammerud, sier en sportsinteressert Jonas Gahr Støre til dittOslo.

Eliten på plass

Lørdag arrangerte Lillomarka Orienteringslag sprint hvor løypene gikk midt mellom blokkene på Ammerud. Dette var første av seks løp som skal arrangeres i Nordic Tour, som også løpes i Finland og Sverige.

Helseministeren, som var invitert av arrangøren, synes det er gøy at arrangementet er lagt til Groruddalen.

– I dag er det hundrevis av gamle og unge som får øynene opp for orientering her. Oslo er en helt spesiell by hvor man kan løpe både i bymiljø og skog, sier Støre som fikk en innføring av orienteringsløperen Anne Margrethe Hausken.

– Jeg er utrolig imponert av hvordan de klarer å lese symbolikken i kartene. Det at hun sa at hun mistet tre sekunder på en post viser hvor stort konkurranseinstinkt de har. Det er dette som imponerer meg mest hos alle proffe idrettsutøvere. De blir best fordi de er opptatt av detaljer, sier Støre.

En dag for alle

Under lørdagens sprintarrangement var det også flere orienteringsløp for både de yngre og eldre, og Ammerud skole var full av både løpere og tilskuere.

Leder og ildsjel i klubben, Vidar Benjaminsen, var strålende fornøyd etter lørdagens vellykkede arrangement.

– Dette har vært utrolig spennende for oss. Så vidt jeg vet har det aldri blitt arrangert et verdenscup i noen idretter her i Groruddalen, så vi er veldig fornøyd med det vi har fått til, sier han.

Og han kan smile og puste ut etter et vellykket arrangement.

– Vi har lagt opp til så mye mer enn bare verdenscupløpet. Helt ned til barnas turboløp for de aller yngste til løp opp i 84-årsklassen. Det har vært mye jobb, men absolutt verdt det, smiler Vidar Benjaminsen.

Lillomarka stilte med to utenlandske deltakere, mens Gaute Hallan Steiwer og Kine Hallan Steiwer ikke fikk være med fordi de kjente området for godt. De var med på å lage løypene.

Robert Merl fra Østerrike representerer klubben.

Hvorfor Lillomarka?

– Det er en kul klubb med kule folk. De er veldig flink til å følge opp løperne i klubben. I dag føltes det som jeg løp på hjemmebane, sier han.

Østerrikeren prøver å få minst to turer til Norge og Groruddalen for å trene.

– Her får jeg en annerledes trening enn den jeg har i hjemlandet mitt. Terrenget vi har her har ikke vi hjemme, sier Robert Merl.

PS: I morgen (søndag) er det mellomdistanseløp på Ammerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere