RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonas Gahr Støre til Stovner

Utenriksminister Jonas Gahr Støre tar turen til Stovner mandag neste uke. Dette blir stort. Vi forventer et stappfullt Stovner rådhus, sier Norvald Mo.

STOVNER: Det er Stovner Arbeiderparti som har invitert utenriksministeren til Stovner. Tema for kvelden er "Hvorfor skal vi bry oss om verden?". Møtet er åpent for alle og det blir anledning å stille spørsmål. Forventningen er store hos nestlederen av Stovner Ap, Norvald Mo. Vi ser veldig frem til møtet. Jonas er en kunnskapsriks person som det er interessant å lytte til. Vi oppfordrer alle til å komme, sier han.

Politikk og kultur

Egentlig var planen at utenriksministeren skulle komme til Stovner i fjor vinter, men statsråden ble forhindret. Men nå skal alt være i rute, forsikrer Norvald Mo i Stovner Arbeiderparti. Han er svært fornøyd med at lokallaget har fått Jonas Gahr Støre til å gjeste Stovner.
Dette er noe som bør trekke folk til bydelssalen på Stovner. Vi forventer at det blir stappfullt, sier Mo.
Gahr Støre vil løfte blikket utover Groruddalen og rette blikket mot de globale utfordringer som preger verden for tiden.
Han vil komme inn på hvorfor utenrikspolitikken og internasjonale forhold til påvirke den lokale politikken. At Norge går inn for Kyoto-avtalen, vil vi merke mye mer lokalt i årene som kommer. For eksempel hvordan vi skal begrense klimautslipp, sier Mo.
Hva slags tanker gjør utenriksministeren seg om å besøke nettopp Groruddalen?
Det ser han nok veldig frem til. Han er medlem av en regjering som er spesielt opptatt av Groruddalen og satsningen der. Groruddalen er i særdeleshet et flerkulturelt område. Veldig mange har flerkulturell bakgrunn. Derfor kommer verden mye tettere på oss enn før, sier Mo.
Møtet varer i halvannen time. Trond Granlund med orkester sørger for kulturelt innslag, mens Norsk Folkehjelp holder en appell om den humanitære situasjonen i Midt-Østen. Mo håper og tror at temaet er såpass interessant at mange tar turen. Arbeiderpartilaget har tidligere arrangert politiske dueller mellom Ap og Frp på Rudolf pub og spiseri tidligere.
Vi påvirkes i stadig større grad lokalt av beslutninger som tas ute i verden. Globaliseringen blir sterkere og sterkere, noe som medfører endel konsekvenser på klimautslipp og forurensning. For å løse disse problemene må det internasjonale avtaler på plass, forteller Mo om kveldens diskusjonstema.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere