RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jonas Gahr Støre vil fortsette å gå skirenn


SPREK: Arbeiderpartilederen er aktiv, her er han avbildet i mål, etter OBIK-renn forrige sesong, i Holmenkollen. Foto: Kristin Tufte Haga/arkiv
SPREK: Arbeiderpartilederen er aktiv, her er han avbildet i mål, etter OBIK-renn forrige sesong, i Holmenkollen. Foto: Kristin Tufte Haga/arkiv
– Får vi kulda, så skal snøen være på plass i løpet av en 10-dagers-periode i Holmenkollen, sier teknisk sjef i Skiforeningen, Klaus Kromann.

HOLMENKOLLEN: Det er hektisk byggeaktivitet i Holmenkollen. Oslo kommune ved Bymiljøetaten er prosjektleder for de pågående byggearbeidene i anlegget.

Nytt pressesenter- og arrangementhus skal på plass, nye smøreboder, nye toaletter og ny rampe bygges for preppemaskinene.

Skiforeningen, ved teknisk sjef Klaus Kromann, er optimist i forhold til Oslo Bedriftsidrettskrets’ første karusellrenn i Holmenkollen, 7. januar.

– Foreløpig ser byggearbeidene ut til å være i rute. Så snart det er kaldt nok, setter vi igang snøproduksjonen her oppe, forteller Kromann.

Det må være perioder med minst minus 2-4 kuldegrader for å få satt igang snøproduksjonen. Best er nede i mellom 4 og 8 kuldegrader, og vindstille.

– Får vi kulda, skal snøen være på plass i løpet av en 10 dagers produksjonsperiode, her i Holmenkollen. Utfordringen her oppe, er at det ofte er noe vind. For mye vind gjør jo bare at den kunstige snøen blåser helt andre steder enn i skitraséen, legger Kromann til.

Les også: Missing link på 4200 meter

OBIK klare

– Ja nå venter vi bare på at snøen skal legge seg oppe i Holmenkollen, så er vi klare til første renn. Påmeldingen er åpnet, inviterer Tore Stokdal i Oslo Bedriftsidrettskrets.

Forrige sesong var også nåværende leder av Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, med.

Støre med på renn

Støre satser på skirenn i år også, og forsøker å trene når anledningen byr seg.

–  Jeg forsøker å trene når jeg kan og jeg håper nå på snø i marka, sier lederen for Arbeiderpartiet.

Han blir gjerne med i OBIK-renn igjen.

– Får jeg tid til å delta i OBIK melder jeg meg på ett eller to renn også i år. Gjerne også Holmenkollmarsjen, sier det spreke partilederen.

I forrige sesong uttalte han også.

– OBIK-rennene er et veldig hyggelig arrangement. Som da jeg var helseminister, er jeg imponert og begeistrert over bedriftsidretten som får til å arrangere renn som dette. Arrangement med stort humør og engasjement. Et viktig bidrag til folkehelsen, og en fin anledning for folk å komme ut i aktivitet – her er alle nivåer representert, sa Støre forrige sesong.

– Noe helt eget å få gå her i «Kollen». Å komme over Gratishaugen, med nummer på brystet, høre «speaker'n», og få gå i løypene til proffene – ja det er en herlig følelse, og veldig gøy, la Støre til.

Les også: Endte med mageplask i bystyret

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere