RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jordal støtter Guatemala-prosjekt


Eget prosjekt. Jordal Skole støtter egen landsby i Guatemala. F.v Rita Paramalingam (10.kl), elevrådsleder Lejla Halilagic (9.kl), Mohammed Ali (8.kl) og Regine Anthonessen (8.kl)
Eget prosjekt. Jordal Skole støtter egen landsby i Guatemala. F.v Rita Paramalingam (10.kl), elevrådsleder Lejla Halilagic (9.kl), Mohammed Ali (8.kl) og Regine Anthonessen (8.kl)
Elevene på Jordal skole valgte for to år siden å droppe Operasjons Dagsverk. I stedet har elevene på eget initiativ funnet et prosjekt i Guatemala som de støtter.

Det hele startet for to år siden og elevene står 100 prosent bak alt arbeidet med dette. I stedet for Operasjons Dagsverk støtter vi et eget prosjekt som vi føler eieforhold til, sier elevrådsleder Lejla Halilagic til Østkantavisa.

På de to årene har skolen samlet inn hele 91 000 kroner til prosjektet i Guatemala, elevene får hele tiden vite hva pengene går til og de får se utviklingen av prosjektene som blir satt i gang.

Pengene bidrar til mat, klær, skole, medisiner og diverse andre ting. Dessuten får vi se bilder av hele prosessen underveis.

Denne gangen gikk pengene til et matprogram på skolen som gir ett måltid om dagen, samt undervisningsmateriale. I tillegg har pengene gått til asfaltering i området, sier elevrådslederen.

Skolen har også valgt å prioritere vekk Operasjons Dagsverk, noe elevene synes er helt greit.

Dette prosjektet er lettere enn OD. Hele Oslo har det samme dag og det er vanskelig å få jobb den dagen, sier elevene på Jordal skole.

Elevene er stolte over seg selv og hva de har fått til med dette prosjektet.

Vi må innrømme at vi er stolte over oss selv. Det at vi ser resultatene av hva pengene har gått til gjør at vi føler at dette er en suksess, sier Regine Anthonessen i 8.klasse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere