«Jordskjelvet» er over

Ristingen saga blott: Sigrun Eng i Tøyengata 45 er glad for at kommunen endelig ser ut til å ha fjernet skjelvingen i gata. Foto: Lars Roar Rud

Ristingen saga blott: Sigrun Eng i Tøyengata 45 er glad for at kommunen endelig ser ut til å ha fjernet skjelvingen i gata. Foto: Lars Roar Rud

Det var så ille at stiften på platespilleren hoppet av hver gang en buss kjørte forbi i Tøyengata.

Alternativt bilde

TØYEN: På fortauet står en glad Sigrun Eng. Helt siden hun flytta inn i 2007, har hun presset på kommunen for å få løst problemet med skjelving i grunnen i Tøyengata og Hagegata. Nå ser problemenet foreløpig ut til å være løst.

Helsefarlig

Det har ikke vært lett å nå frem i kommunen med skjelveproblematikken. Men Sigrun Eng i Sameiet Tøyengate 45 puster lettet ut. Enn så lenge. Etter at Samferdselsetaten nylig utbedret gatedekket, har skjelvingen gitt seg.

– Det har løst seg veldig bra. Vi har gått mange runder med kommunen. De har tydeligvis lang saksbehandlingstid, sier Eng litt oppgitt til Østkantavisa. – Jeg har vært sint og sendt krasse mailer til kommunen, forteller hun videre.

Eng forteller om kraftig risting hver gang busser og lastebiler har kjørt forbi.

– På dagtid har det vært som små jordskjelv med fem minutters mellomrom. En av beboerne har ikke kunnet spille lp-plater. Stiften hoppet av. Det klirret i alt av glass, sier Eng.

– I kjelleren har det rast ned endel murpuss, legger hun til.

Bydelsoverlegen har målt ristingen inne i leilighetene og konkludert med helsefarlige nivåer. Legen har stilt seg bak beboernes krav, mens øvrig kommune har opptrådt langdrygt. Eng har observert fire runder med graving, uten at det har blitt noe bedre.

– Det har vært vanskelig å få dem til å gjøre noe samtidig med at gata ble gravd opp. Det må jo bli veldig dyrt når de graver flere ganger. I fjor sommer gravde de ned fjernvarmerør, men heller ikke da ble det gjort noe, sier Eng.

Det hører med til historien at Samferdselsetaten har forsøkt å løse problemet. Ristingen oppstår i skjøtene der asfalten møter betong, forklarer Eng. I vår ble betong i gatelegemet fjernet. Og asfalt lagt over, uten at det hjalp.

– Det ble det mye verre med ristingen, forteller Eng.

Håper på bedring

Joakim Hjertum i Samferdselsetaten peker på grunner for at ikke de har kunnet slå to fluer i en smekk.

– Det er litt vanskelig for oss å gå inn i prosjekter som andre har ansvaret for. Det har med graveinstruks og regler for anskaffelse å gjøre. Da det ble gravd fjernvarme, hadde ikke vi mulighet å være med, sier Hjertum.

– Nå har vi frest opp veien og lagt ny asfalt over for å begrense rystelsene. Får se om det hjelper. Vi får håpe vi ikke får de slagene som var tidligere, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.