RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ENDELIG: Jostein Hult fra Bøler gikk helt til Bergen og ble møtt av turkamerat Teodor Glomnes Johansen som måtte bryte underveis.
ENDELIG: Jostein Hult fra Bøler gikk helt til Bergen og ble møtt av turkamerat Teodor Glomnes Johansen som måtte bryte underveis. Foto: ALLE FOTO: PRIVAT

Jostein (21) gikk fra Bøler til Bergen

Med dagsetapper på opp til 46 kilometer ble turen til Bergen unnagjort på 13 dager.

BØLER/BERGEN: Jostein Hult fra Bøler skulle egentlig gå hele turen sammen med turkamerat Teodor Glomnes Johansen (20) fra Ullevål, men Teodor måtte hoppe av i Dagali etter 200 kilometer.– Det var veldig vått terreng og mye hopping mellom steinene. Med 27 kilo på ryggen blir knærne slitne, sier Teodor til dittoslo.no. 20-åringen er for øvrig Guinness Rekordholder som den yngste som har krysset Antarktis.

46 kilometer på en dag

Jostein Hult fortsatte alene, nå med betydelig tyngre sekk siden han måtte bære alt fellesutstyret alene.

Turen er i alt på 439 kilometer som skulle gås på 14 dager. Dette har gitt knallharde dagsetapper opp mot 46 kilometer, noe som tilvarer strekningen Oslo-Drammen.

– Det er såpass mange skritt at noen må gå av seg selv, man må ha fokus på oppgavene og ikke psyke seg selv ut. Det blir en øvelse i disiplin, og jeg har hatt lyst til å slenge meg ned i lyngen, men man kan ikke sitte på vidda og vente på at Bergen skal komme til deg, sier Jostein.

Selvransakende

Onsdag rundt klokken 15 kom han fram til Bergen og ble møtt av Teodor.

– Det har vært mange opplevelser og intense dager. Det er selvransakende å tilbringe så mye tid med seg selv, men det er ting å gjøre hele tiden så man rekker ikke kjede seg, sier Jostein.

Klar for hvile

På turen har han opplevd all slags vær, til og med storm.

– Litt sør for Voss ble jeg liggende 22 timer værfast i teltet på grunn av storm. Jeg brukte et håndkle som svamp for å få ut vannet, men da jeg sov bygde deg seg opp en dam som var rundt fem centimeter dyp i deler av teltet. Det var en påkjenning å ligge i teltet og vite at man ikke kommer noe sted, sier han.

Jostein har vært heldig med tanke på gnagsår og skader, men kjenner den lange turen på kroppen.

– Man klarer ikke å ta til seg så mye næring og jeg har gått ned en del i vekt og kjenner at kroppen er klar for hvile, sier Jostein.

Ut på tur igjen

Nå drømmer de to turkompisene om nye ekspedisjoner.

– Vi ønsker å bestige Mount Everest i 2014. Denne turen var mest som en treningstur for å se hvordan vi fungerer som team, men det gjenstår mye planlegging og arbeid, sier Teodor og Jostein.

Les mer om  Jostein og Teodors tur på bloggen deres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere