RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jørgen er årets navn


Utmerkelsen kom overraskende på en lykkelig Jørgen Foss. 
FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
Utmerkelsen kom overraskende på en lykkelig Jørgen Foss. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN
– Dette motiverer meg til å gjøre enda mer, sier årets navn i Oslo indre øst, Jørgen Foss.

SAGENE: – Tusen takk! Dette var veldig overraskende, sier en mildt sagt lykkelig vinner av årets navn i Østkantavisa, Jørgen Foss.

Blant fire sterke kandidater, var det Foss som til slutt trakk det lengste strået i Østkantavisas kåring av årets navn. 19-åringen er en mildt sagt engasjert ung mann, som blant annet har vært leder av barne- og ungdomsrådet, styreleder i Bjølsen skoles musikkorps, elevrådslever på Bjølsen skole og ikke minst lokalpolitiker på Sagene.

Byen i byen

– Hva er det med Sagene som gjør at du er så engasjert?

– Jeg brenner for Sagene, og når jeg engasjerer meg så er det fordi jeg vil gi noe tilbake til stedet der jeg har vokst opp. Sagene er på en måte byen i byen. Det er kanskje å ta litt hardt i å si at alle kjenner alle, men det er naturlig å hilse på mange av dem jeg passerer på gata likevel. Det er vel noe med at vi er en så kompakt bydel, sier Foss, som for alvor ble kjent da han spilte tittelrollen i filmen Pitbullterje i 2005.

Men å gå hen og leve livet som filmstjerne er ikke Jørgens stil. Ei heller å hvile på laurbærene.

– Det er kjempegøy at det settes pris på det man gjør, og for meg er denne prisen utrolig motiverende. Og jeg håper at andre også lar seg inspirere til å gjøre en innsats for lokalmiljøet, sier Foss.

Kjenner miljøet godt

Og man skal virkelig lete lenge etter en mer ihuga Sagene-patriot enn Jørgen Foss. Han er født og oppvokst i bydelen, har tilbragt ti år på Bjølsen skole og har engasjert seg i alt fra opprustning av Sagene bad, til å jobbe mot nedleggelse av ungdomstiltak i bydelen.

– Jeg kjenner miljøet her veldig godt, og så synes jeg det er gøy å gjøre noe i en bydel der man får til noe, sier Foss, og forteller om sitt eget hjertebarn, Bjølsen skoles musikkorps, som på få år under hans ledelse økte medlemstallet fra 3 til 54.

– Jeg fikk selv sjokk da jeg så de nye medlemstallene våre, ler han.

I tillegg til heder og ære, gir utmerkelsen årets navn 10 000 kroner, som vinneren skal gi til et veldedig formål. Men akkurat hvem som blir den heldige mottakeren av pengene har ikke Foss bestemt seg for enda.

– Dette kom veldig overraskende på meg, og jeg har ikke rukket å tenke så mye på det enda. Det er vanskelig å bestemme seg, men jeg har gjort meg opp noen tanker, sier Foss, som lover full innsats også i tida som kommer.

– Jeg har bare lyst til å gjøre enda mer, jeg nå, smiler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere