RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubel for redusert Bislett-støy

Etter en lang rekke naboklager om høy musikk og skrål fra speakeren på nye Bislett Stadions mer hundre arrangementer de siste to årene, har kommunen bestemt at det øredøvende lydanlegget skal skiftes ut.

BISLETT: Å være nabo til Bislett stadion har etter nybyggingen for to år siden ofte vært ensbetydende med å få dundrende musikk og konstant skrål fra speakeren rett inn i stuen. Alle idrettsarrangementene har for mange beboerne gjort naboforholdet til friidrettsarenaen og fotballstadion disharmonisk. Men nå kommer Kultur- og idrettsetaten i Oslo kommune til å sette opp et nytt anlegg som skal plassere både musikken og stemningen der den hører hjemme inne på stadion.

Overdimensjonert lyd

Beboerne i Louises gate og Sofies gate er blant de som har vært hardest rammet. Spesielt de av beboerne som bor i nærheten av svingen mot denne siden av stadion, der tribunen er minst lydisolert. Men nå lover Kultur- og idrettsetaten at disse høyttalerne skal bort.

Med unntak av Bislett Games, finnes det aldri publikummere i svingene, derfor er det helt unødvendig å la høyttalerne stå der og dure for fullt, forteller avdelingsdirektør i Kultur- og idrettsetaten, Steinar Helgesen. Om kort tid vil det bli satt opp et nytt lydanlegg som er vesentlig mindre enn dagens, forsikrer han.

Det nye lydanlegget vil konsentrere lyden på spesielt egnede steder inne på stadion. I tillegg til svingen mot Louises gate, har også beboerne langs langsiden mot Sofies gate vært veldig rammet. For siden det ikke er tak over vesentlige deler av denne siden, har støyen lett kunne spre seg mot boligbebyggelsen i Sofies gate. Men med det nye anlegget, som er vesentlig mindre enn dagens, vil høyttalerne være plassert slik at lyden vil spre seg mot de mest lydisolerte områdene, forteller Helgesen.

Lettede naboer

Bislett-nabo Tania Wilhelmina Skog (34) tok imot nyheten om at lydanlegget skal skiftes ut, med stor glede. Småbarnsmoren til Junia på halvannet år i Sofies gate har fått mange ufrivillige oppdateringer fra fotballkamper og andre idrettsarrangementer.

Støynivået er godt merkbart både fra stuen og soverommene. Og når det er arrangementer nede på stadion på varme sommerdager, må jeg lukke alle vinduene når Junia skal sove, forteller Skog.

Bislett-naboen understreker at både fotballkamper og idrettsarrangementer for barn og ungdom er veldig positivt. Men fremhever, i likhet med mange andre beboere Lokalavisen har vært i kontakt med, at lydnivået ofte er overdrevet i forhold til publikumsantallet.

Nå i vår har det vært en del støy fra fotballkamper og friidrettsarangementer. Og de gangene jeg har gått forbi stadion, har jeg merket meg at antall publikummere oftest faller i dårlig harmoni med lydnivået fra høyttaleranlegget, forteller Skog.

Andre naboer av Bislett stadion kan fortelle om lignende problemer. Mens noen rapporterer om støyproblemer under eksamensforberedelser, kan andre fortelle at støynivået har vært så høyt at det ikke har vært mulig å snakke i telefonen.

Lang og vinglete kamp

Etter at støyproblemene oppsto etter ombyggingen til Nye Bislett stadion for to år siden, har sentrale organer i kommunen og de to bydelene Frogner og St. Hanshaugen diskutert om hverandre om hvem som bør sitte med forvaltningsansvaret av stadion. Forkjellige ordninger for å bedre støynivået er forsøkt. Blant annet har naboer kunnet ringt å klage til Helse- og velferdsetaten i kommunen når lydnivået her vært for høyt. Men flere naboer kan overfor Lokalavisen fortelle at effekten av slike klager bare holder en times tid, før lydnivået på både musikken og skrålet fra speakeren er tilbake for fullt. Men med det nye anlegget vil dette være et problem som tilhører historien, skal vi tro kommunen rett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere