RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubel i Kirkebakken


Leif Lund er fornøyd med at kommunen igjen tar ansvaret for brøytingen og strøingen av Kirkebakken. Foto: Øystein Dahl Johansen
Leif Lund er fornøyd med at kommunen igjen tar ansvaret for brøytingen og strøingen av Kirkebakken. Foto: Øystein Dahl Johansen
Oslo kommune påtar seg likevel ansvaret for brøyting og strøing i Kirkebakken.

BEKKELAGSHØGDA: – Vi beklager situasjonen og at vi sa at beboerne måtte overta driften, sier informasjonssjef Odd Bratteberg i Samferdselsetaten.

Dermed kan beboerne og folk i området rundt Kirkebakken slippe jubelen løs.

Sikrer nattesøvnen

I en serie artikler har Nordstrands Blad fortalt om beboernes fortvilelser fordi kommunen ikke ville påta seg driftsansvaret for Kirkebakken, fordi den er privat.

Leif og Odveig Lund, som bor i Kirkebakken 3, mente veien brukes av alle i området, og at det derfor er av offentlighetens interesse at den vedlikeholdes.

Saken har skapt mye debatt i nærområdet rundt Kirkebakken. Naboer har engasjert seg, det samme har vellet og FAU på Bekkelaget skole.

– Nå kan vi endelig sove igjen om natta, jubler Leif Lund til Nordstrands Blad etter at han får gladnyheten om at Oslo kommune påtar seg ansvaret for brøyting og strøing av Kirkebakken

Legger seg flate

Deler av problemet med Kirkebakken er at reguleringen er høyst uklar. I ulike kommunale registre dukker den opp som privat, delvis offentlig og som gang- og sykkelvei.

– Vi har prøvd å sjekke opp saken, men kan ikke finne noen skriftlige kilder som er gode nok, sier Odd Bratteberg i Samferdselsetaten.

Etaten har derfor snakket med muntlige kilder i Vegvesenet som har fortalt at kommunen har driftet denne veien i alle år.

– Noen veier er åpenbart private, andre er offentlige og noen få er i en gråsone som i dette tilfelle. Inntil vi finner noen papirer på dette vil vi brøyte, strø og ta vårrengjøringa av veien, sier Bratteberg.

Ballen ligger dermed hos Samferdselsetaten.

– Vi ser jo at dette er en ganske brukt vei, og legger oss flate og håper folk blir fornøyde, sier Bratteberg.

Ute av verden for godt?

– Saken har skapt mye bekymring og diskusjon i strøket og det vil vekke glede for alle rundt her at vinterveien nå er sikret, sier Leif Lund, som bor i ett av de fem husene som har adkomst fra Kirkebakken.

I tillegg brukes veien til gjennomgang, til inngang til kirken, av skolene og av renovasjonsetaten.

– Jeg synes det ble feil at vi skal brøyte for kommunen, og denne løsningen ble kjempefin. Hadde det ikke vært for Nordstrands Blad måtte vi ha ordna med brøytinga selv, men nå har vi fått forståelse for at dette er en vei for hele strøket, og forhåpentligvis er saken ute av verden for godt, sier Leif og Odveig Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere