RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubel i skisporet


Roy Jamessen setter stor pris på at Friluftsetaten nå har kjørt opp en rundløype på jordene ved Abildsø gård, samt skispor i retning Østmarka der de har kommet til med løypemaskinen.
Roy Jamessen setter stor pris på at Friluftsetaten nå har kjørt opp en rundløype på jordene ved Abildsø gård, samt skispor i retning Østmarka der de har kommet til med løypemaskinen.
Endelig kan Roy Jamessen spenne på seg skiene og lange ut i nypreparerte skispor på Abildsø.

ABILDSØ: – Det er sånn det skal være, og sånn har det blitt. Nå er jeg fornøyd, sier Roy Jamessen, tre uker etter at han via lokalavisen etterlyste den gamle rundløypa ved Abildsø gård og muligheten for å gå direkte på ski til Østmarka.

LES OGSÅ: Dårlig start på skituren

Ny rundløype

Sist uke inntok nemlig Friluftetatens løypemaskiner de snødekte jordene ved Abildsø gård, og lagde en flott rundløype med dobbeltspor.

– Dagen etter var det fullt av barn fra Manglerud skole som gikk på ski her. Det er moro at de nå bruker området akkurat som i gamledager, sier Jamessen med et stort smil.

Engangstilfelle

Presseansvarlig Anne Aakervik i Friluftsetaten opplyser at rundløypa ved Abildsø gård ble kjørt opp fordi Manglerud skole skulle ha skidag.

– Skiløyper i skogen er førsteprioritet for oss, men hvis vi har mulighet innimellom kan vi få til andre løyper, for eksempel i parker eller langs Østensjøvannet, sier Aakervik.

Løypeansvarlig og seksjonsleder for skog og friluft, Trond Enkerud, bekrefter at rundløypa ble kjørt opp som et engangstilfelle.

– Ja, det stemmer, når det er så gode forhold som nå ønsker mange sine lokale løyper og traseer. Vi har ikke kapasitet til å dekke alle ønsker, men vi strekker oss så langt vi kan og prøver å hjelpe til når vi har mulighet - uten at vi forplikter oss, sier Enkerud.

Videre til Østmarka

Friluftsetaten har også kjørt opp løyper der de har kommet til langs Østensjøvannet , så det nå går an å gå på ski til Østmarka igjen.

– Det er ikke alle steder vi kommer frem, men vi prøver å få kjørt opp noen av adkomsttraseene fra bebyggelsene og opp i marka. Vi vil prøve å vedlikeholde adkomsten fra Abildsø, sier Enkerud.

Roy Jamessen er glad for at han nå kan gå på ski til Østmarka, selv om han fortsatt må klatre over hesteinnhegningen til Abildsø gård.

– Det går greit nå som det er så mye snø. Hvis gården bare får fjernet gjerdene så løypemaskinen kommer forbi blir det perfekt, sier han forhåpningsfullt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere