Gå til sidens hovedinnhold

Jubel i snowboardleiren

Nyheten om at Miljøverndepartementet går inn for utbygging av Tryvann vinterpark ble mottatt med glede av både politikere og brettkjørere.

TRYVANN: Snowboard-VM 2012 sto og falt på at det planlagte anlegget ble gjennomført i sin helhet. Striden sto om omlegging av Strømsbråtenløypa. Nå har Miljøverndepartementet godtatt omleggingen og representantene fra Snowboardforbundet kunne puste lettet ut.

På link fra Sveits så og hørte vi en glad Terje Håkonsen.

– Jeg gleder meg til å bruke anlegget, og til trening mot VM 2012, sa Håkonsen.

Feiret på snøstripe

Noen få kompromisser er gjort. Det blir ikke restauranter i bakken, men varmestuer med enkel servering. Samtidig er det vedtatt et beskyttelsesområde rundt myrområdet i det planlagte nybegynnerområdet. Det er også satt krav til omlegging av Strømsbråtenløypa.

Ute hadde unge snøbrettkjørere fått til en liten stripe med snø. Her fikk deltakerne på pressekonferansen en liten oppvisning med mye knall og fall.

Nye generasjoner

Miljøvernministeren fulgte interessert med.

– Her blir det lagt til rette for nye brukere, samtidig som vi har lagt vekt på å få bedret løypetraseen for langrenn opp fra Sørkedalen. Dette er totalt sett veldig hyggelig for Oslo kommune, sa Solheim.

Bård Folke Fredriksen var enig og mente at Oslo med alle sine aktiviteter blir verdens vinterhovedstad.

– Her får vi nye idretter for nye generasjoner. Titusenvis av unge kan bruke Marka med opplevelser de ellers ikke ville fått. Samtidig har vi klart å få til en bedre løypetrasé til erstatning for Strømsbråtenløypa. Det er viktig at det legges til rette for alle brukergrupper, sier Folk Fredriksen.

En stor dag

Den kjente brettkjøreren Fredrik Austbø stilte sammen med blant andre Mikkel Bang og Helene Olafsen.

– Dette er veldig bra. Dette trengte vi som er aktive, men like viktig er det hvilken betydning det nye anlegget vil få for rekrutteringen til sporten. Det er en stor dag for oss alle. Jeg gleder meg til å kunne trene i Oslo om vinteren i et fullverdig anlegg. Hittil har de fleste aktive vært nødt til å dra til blant annet USA for å trene, sier Austbø, som akkurat har kommet fra et treningsopphold i Argentina.

– Nå skal Mikkel og jeg til New Zealand for å øve triks og litt filmopptak, sier en blid snøbrettkjører.

Gratulerer

Fullt så fornøyd er ikke leder av Naturvernforbundet i Oslo vest, Eystein Husebye.

– Vi er ikke helt misfornøyd. Store deler av området i øst ved nybegynnerfeltet er blitt vernet. Strømsbråtenløypa blir bedre enn opprinnelig planlagt og det blir varmestuer i stedet for restaurantanlegg i bakkene. Jeg vil gratulere Tryvann Vinterpark. De vil få et flott anlegg, sier Husebye.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk