RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubel over kirkemidler

Uranienborg menighet kan endelig glede seg over penger til vedlikehold på nyåret.

URANIENBORG: Dette er noe jeg er veldig glad og lykkelig over, forteller Arild Yri, menighetsforvalter i Uranienborg menighet.

Sammen med Markus kirke og Sagene kirke, får Uranienborg kirke bevilget nok penger til fasadeoppussing. 21 millioner kroner er øremerket til disse tre.

Vi er velsignet, endelig kan noe skje i 2007. Vi har jobbet med å få penger til restaurering i over ti år nå, endelig kan vi glede oss til å få gjort noe, smiler Yri.

Kirken er 125 år gammel, og Yri ønsker at den skal bli enda eldre, han føler at kirken er reddet med pengene som er bevillget.

Nå er det bare glede og jubel i menigheten, smiler han.


Klare til bygging

Tilstandsrapporten er ferdig, og kirken venter bare på arbeidet på nyåret. Bygget har vannskader som gjør at vinter og kulde ødelegger teglsteinen.

Vi skal fokusere på den ytre fasaden, for den er den viktigste nå. Det vi håper på, er at vi skal få såpass mye penger at vi kan rehabilitere hele ytre fasade. Vi er velsignet, endelig kan noe skje i 2007.. Innvendig må vi ta senere, men murpuss er det fullt av der, forteller Yri og sier at de ikke kommer til å stenge av kirken i første omgang.

Nå føles det, om mulig, enda mer meningsfylt å drive kirken. Det er mange som bruker kirken, og det er vidunderlig at vi kan få rehabilitert den! Kirken blir benyttet hver dag, sier Yri.

Uranienborg kirke har en aktiv menighet, og det er en god konsertkirke, derfor blir den brukt til mange ulike kulturelle formål.

Når den blir brukt så mye, er det fint å vite at vi nå kan gi brukerne et godt hus og at vi vet at det nå er reddet og får en lang levetid. Dette er flott, avslutter Yri.

Uranienborg kirke har ønsket og søkt om midler i ti år.


Positiv fremtid

100 millioner skal gå til Oslos kirker, 50 millioner blir brukt til å bygge ny kirke på Bøler. 21 millioner blir, som nevnt, øremerket til Uranienborg, Markus og Sagene kirke.

Dette dreier seg om å få rehabilitert fasadene på Uranienborg og Markus. Hele Sagene kirke skal pusses opp, slik at den kan åpnes igjen, forteller økonomisjef ved Kirkelig fellesråd, Yngve Davidsen, og forteller at Majorstuen kirke også vil få et fasadeløft.

De resterende pengene blir fordelt på de andre kirkene i Oslo.

Fellesrådets bygg-og vedlikeholdskomité valgte å prioritere disse tre kirkene, og det er et stort ønske å få åpnet Sagene. Vi regner jo med at pengene skal rekke til disse tre prosjektene og vi ser positivt på dette, sier Davidsen.

Det er søkt om 50 millioner bevilget til kirkene, over en ti års periode.

Om vi får dette, vil kirkene komme opp på et akseptabelt nivå. Vi ønsker å gjøre en så god jobb med restaureringen av vedlikeholdsbudsjettene til kirkene blir minimale fremover i tid, avslutter økonomisjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere