*Nettavisen* Nyheter.

Jubelen sto i taket

Klokken ti over halv ti mandag kveld sto jubelen i taket hos aksjonsgruppa mot postens planer om bygging av ny postterminal på Robsrud. Da fikk gruppa beskjed om planutvalgets siste vedtak.

Høybråten: Med fem mot fire stemmer vedtok planutvalget i kommunen at reguleringssaken ikke skal ut på høring.
- Jubelen sto i taket da vi fikk beskjeden. Det er flott at politikerne endelig tar oss på alvor, sier Ragnar Fjeldhus i aksjonsgruppa.

- Utrolig bra respons

Lørdag stod Fjeldhus på nærbutikken i Høybråtenveien for å samle underskrifter mot postens planer.
- Responsen var utrolig, utrolig bra. Folk kom innom bare for å vise sin støtte, fortsetter Fjeldhus som kunne telle opp hele 500 underskrifter etter lørdagens kampanje. I tillegg sender folk e-mail for å vise sin avsky mot planene. Planen er å overrekke underskriftene til ordføreren eller rådmannen.
- Dette er ikke bare en lokal sak, men både Groruddalen og Lørenskog sitt problem. Byggingen er å forlenge problemene i Groruddalen. Terminalen har ingenting der å gjøre.
Men selv om planutvalget nå har satt en stopper for planene, kan posten selv fremme saken direkte for kommunestyret.
Hvis posten skulle gjøre det, er det gode sjanser for at planen likevel blir sendt ut til høring, fordi partiene som er i mindretall i planutvalget er i flertall i kommunestyret.
Derfor klarer ikke aksjonsgruppa slippe jubelen fullstendig løs. Og folkemøtet som er planlagt 29.september blir fortsatt holdt.
- Vi kommer ikke til å gi oss før planene er helt skrinlagte, lover Fjeldhus.

Overrasket

Posten hadde ikke forventet motgangen de møtte i planutvalget.
Dette kom veldig overraskende på oss, og vi må bruke litt tid på å vurdere den situasjonen som nå har oppstått.Dette kom først og fremst overraskende på oss fordi vi i desember i fjor ble ønsket velkomne til Lørenskog av et enstemmig formannskap, sier pressesjef i Posten AS, Birgitte Lund Nakken.
Nakken kan ikke utdybe hva "litt tid" innebærer, men at de i dagene fremover vil vurdere om de tar saken rett til kommunstyret.
Omreguleringen av Robsrud-tomten til næringslivsområde var i boks lenge før Posten kom i bildet, så alternativet er ikke videre gårdsdrift eller Posten. Det blir Posten eller en annen bedrift, slik Posten ser det, sier Nakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag