*Nettavisen* Nyheter.

Jubelfest for strålende 100-åring

STRÅLER: - Tror jeg vil bli 100 en gang til, spøker en sprudlende jubilant, May Sauffaus og gir et takknemlig smil til barnebarnet Lillian. Hun klarer selv daglige sysler, går sine handleturer og er på seniorsenteret med flittige og smidige hender hver tirsdag. Foto: FOTO: BODIL STIGEN DAMMERUD

May Sauffaus (100) er en enestående ressurs på Sagene-Torshov seniorsenter.

SANDAKER: Om lag 15 deltagere fikk oppleve en fantastisk fest på Sagene-Torshov seniorsenter. De feiret 100-årsjubilanten May Sauffaus - en ungdommelig og strålende hedersgjest med nylagt frisyre og leppestift.

Del på Facebook

- May, du er helt utrolig og en ressurs for seniorsenteret. Tenk, neste år kan vi feire dine 30 år på hobby’n, sa daglig leder, Knut Erik Aas innledningsvis, og flere på senteret reiste seg for å hedre 100-åringen. Blant spesielt inviterte satt leder i bydelsutvalget, Per Overrein.

- Jeg har ikke kjøpt hvite, men røde blomster. Fargen er viktig i denne bydelen ved en arbeidende elv. Og vi ønsker at våre pensjonister skal være både energiske og blomstrende, understreket han med en flott orkidè til hedersgjesten.

Strikkekunstner

Det er som et eventyr som begynte i 1982 på Sagene–Bjølsen eldresenter i Bergensgata. Et sted May virkelig har blomstret og utfoldet seg på aktivitetsrommet hun kaller hobby’n.

Under et intervju rett før dette senteret ble nedlagt for tre år siden, viste May en imponerende samling innen kunstmaling og frihåndstegning, og talentet ble oppdaget i Bergensgata. Men det er strikke- og heklekunst hun er mest kjent for.

- Jeg startet her med med å strikke herrekofter. De ble tunge å holde i fanget. Derfor strikker jeg nå mest til baby, fortalte May og satte på seg et fargerikt sjal hun hadde lagd selv.

mellomtittel

Det var moren som lærte henne å strikke allerede som fireåring, og hun henter inspirasjon fra utstillingsvinduene i hovedstaden.

- May er ei dame med tæl i. Hun er utstyrt med skapende evner og dyktige hender, er effektiv og holder koken, roste vennene fra Sagene-Bjølsen eldresenter før det ble lagt ned.

- Hun har mange visdomsord er humørfylt og sørger for vitser på turer og har en utrolig hukommelse.

Heldigvis fortsatte hun å blomstre på Sagene–Torshov seniorsenter. Både ansatte og frivillige fulgte med på flyttelasset.

Flyttet til Oslo

Ellers startet livet til den nybakte 100-åringen i Gjerdrum kommune, den 18. september 1911 med etternavnet Myrhaug. 17 år gammel flyttet May til Oslo.

- Da jobbet jeg først som hjemmehjelp før jeg begynte på Aker sykehus, forteller May. Ved siden av sitter barnebarnet Lillian.

Rørt jubilant

Den spreke 100-åringen er utrolig nok opptatt av daglig trim. Sanggleden var også til stede under jubelfesten for May Sauffaus. Det var pianotoner av kultur- og miljøarbeider, Hannah Levinstein, som også holdt fin tale til jubilanten.

- Tusen, tusen takk, avsluttet en rørt og overveldet 100-åring med fransk etternavn.

Hun er også hedret på Frivilligsentralen og hjemme i Brochmanns gate, hvor hele seks oldebarn var med på feiringen.@Sitat.tekst:sitattekst

@Sitat.signatur: navn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.