Jubilant med ny leder

Hovstua Frivillighetssentral har fått ny daglig leder. Nå feirer de åtte år og starter mini- klubb for de yngste i sommer.

Hovester:- Her kan jeg være med å påvirke mer, sier den nye daglige lederen på Hovstua, Thore Hopperstad. Han har tatt over stafettpinnen fra Servo Martin.
Han har ikke vært i jobben mer enn tre uker da vi møtte han, men er allerede i full gang med nye prosjekter. Først ut er Hovstuas 8- års jubileum.
- Som du ser gjør vi klar til fest for frivillige og brukere, smiler han.
Hopperstad er utdannet sosionom og har tidligere jobbet på sosialkontoret på Grünerløkka, med ulike nærmiljøprosjekter og med rusmisbrukere både som utekontakt og på institusjon.
- Her på Hovstua er det masse muligheter og mye bra folk som er innom.

Et sted for alle

Selv er klar for nye utfordringer og han er veldig opptatt av at Hovstua skal kunne tilby masse aktiviteter:
- Hovstua skal brukes. Den skal være åpen for alle, være tilgjengelig og gratis, sier han.
Et av de første prosjektene han er i gang med er organisering av en mini- klubb for 1. til 6. klassinger i sommerferien og fra høsten for 1. - til 3. klassinger.
- Dette er et forebyggende tiltak. Vi ser at mange barn oppholder seg ute alene på ettermiddag og kveld og vi ønsker fange opp disse.

To ganger i uken

Sammen med Ute- teamet, SLT- konsulenten og Hovester Fritidsklubb håper han på å få til et tilbud på frivillighetssentralen som starter en uke etter at skolene tar ferie. Barna kan under oppsyn delta i lek, tegning, form og farge, video, småturer og matlaging. Midlene er begrensede, men med hjelp fra motiverte og ansvarlige foresatte som kan forplikte seg over en tid, lar det seg gjennomføre.
- Vi er avhengige av at folk melder seg frivillig for at vi skal kunne gjennomføre dette. Jeg er kun koordinator og tilrettelegger av dette prosjektet og nå håper vi foreldrene stiller opp, sier han å påpeker:
- Jeg vil gjerne at folk skal ta kontakt med meg, både når det gjelder mini- klubben og andre henvendelser angående Hovstua.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.