RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubilerer med konsert


I Praha: I august besøkte 75-årsjubilanten Praha. Her fra en konsert på en Folklore-festival. Foto: Utlånt
I Praha: I august besøkte 75-årsjubilanten Praha. Her fra en konsert på en Folklore-festival. Foto: Utlånt
I helgen spiller de storfin konsert på festningen.

NORDRE AKER/AKERSHUS FESTNING: Bydelens eldste janitsjarkorps markerer 75 år med jubileumskonsert i Ridehuset på Akershus festning lørdag 13. november kl. 16.00.

Ole Martin Løvvik er kveldens tamburmajor (konferansier), korpsets dirigent Robert Solberg Nilsen vil vise hva korpset står for i dag i tillegg til at tidligere dirigenter, Halvor Holm, Øystein Strand, Morten Sanner og Morten Wensberg leder publikum gjennom et historisk dykk i arkivet. Konserten avsluttes med Grefsenmarsjen og gamle medlemmer er invitert til å delta.

Korpset ble stiftet 23. juni 1935, den gang som Grefsen Ungdomskorps. Da bydel Grefsen/Kjelsås ble til Nordre Aker ble spiren for et navneskifte sådd, og i forbindelse med 70-årsjubileet for fem år siden endret korpset navn.

I jubileumsåret har korpset deltatt i NM for janitsjarkorps i Trondheim, 19. juni ble det holdt jubileumsbankett i Trosterudvillaen og i august gikk jubileumsturen til Praha, der korpset holdt flere konserter. Tradisjonen tro spilte de ved de røde dagene i mai og ledet an Engebråten skole nedover Karl Johan på nasjonaldagen. I september underholdt Nordre Aker Janitsjar på Elvelangs i fakkellys.

Korpset består av musikanter i alderen 18–55 år, og øver på Grefsen skole hver torsdag fra kl. 19.00. Kan du spille og vil være med i et korpsfellesskap, er Nordre Aker janitsjar på jakt etter nye medlemmer. Se www.naj.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere