RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubilerer med musikalsk tidsreise


IN THE Ghetto: Lerdal fritidsklubb «Låven» runder de 50, og er en av de eldste klubbene i landet. Og selvsagt skal det feires. Med en musikalsk tidsreise og celebert besøk av kronprins, ordfører og flere ti.
IN THE Ghetto: Lerdal fritidsklubb «Låven» runder de 50, og er en av de eldste klubbene i landet. Og selvsagt skal det feires. Med en musikalsk tidsreise og celebert besøk av kronprins, ordfører og flere ti. Foto: Jacob Kirkevaag
Lerdal fritidsklubb «Låven» er en av de eldste i landet og runder 50. Og selvsagt skal det feires. Med festivitas, celebre gjester og show.

PRINSDAL: For 50 år siden var selv de mest garvete klubbmedarbeiderne «ukysset og gikk rundt i foldestakk». Så når nå dagens unge skal mimre, blir det gjennom en musikalsk og dansbar tidsreise.

BILDER FRA DE FØRSTE PRØVENE

Hektisk

Det er bare vel en uke til premièren på det klubbens Jubileumsshow 2012. Det er søndag midt på dagen, det er hektisk nesten på randen til det kaotiske og det er som det skal være når ungdommelig pågangsmot skal få kunstnerisk utfoldelse.

LES OGSÅ: KRONPRINSEN PÅ LÅVEFEST

En liten herre, elegant dresset opp ser ut til å ta det hele mer med ro.

– Jeg skal være konferansier, litt morsom og litt saklig, forteller Mathias Skillestad og legger til:

– Du må få med deg at jeg elsker å lage video.

– Husk nå å vise at dere synes dette er moro. Ikke bare stå rett opp og ned, lyder de fra sidelinja.


Det er de to garvete, uten foldestakk, som maner til dyst og skaper orden i rekkene.

Show

Og som om noen hadde svingt tryllestaven er første prøvene med lys og lyd i gang.

– Hva dette skal bli? Revy, teatershow eller kabaret. I alle fall blir det et gnistrende Jubileumsshow med dans, sang og musikk, sier en av dansestjernene Iben Christine Høy i første pausen.

– Ingen rød tråd denne gangen men en kronologisk musikalsk reise fra femti år tilbake i tiden og fram til i dag sier en annen dansestjerne, Kasem Youssef og legger til:

– Vi starter med «In the Ghetto» og er innom det mest fram i tida. Og alt er laget av ungdommene selv. Ikke minst for å få vist fram hva de kan og hva de vil.

Begge fullroser klubben og miljøet.

– Selv om jeg er for «gammel» greier jeg ikke å la være å stikke innom. La være å komme tilbake, sier Iben Christine Høy som har vanket halve livet på Låven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere